AKTUELNO

Ovo je njena prva velika uloga!

Mlada glumica Magdalena Mijatović osvojila je mnoga srca tumačeći Anastasiju u srpskoj adaptaciji čuvene serije "Dinastija". Srpska Felon u ekskluzivnom intervju za Pink.rs otkrila je kako je radeći na ovako velikom projektu, ali i koje sličnosti ima sa svojim likom.

Foto: RTV Pink /Jelena Simonović

Glumiš jednu od glavnih uloga u "Dinastiji". Kako je raditi na ovako velikom projektu?

Meni je ovo zapravo prvi veći projekat, prva veća uloga i što bi se reklo, prvo pa muško! Veliki zadatak, ogromna uloga, ogroman broj snimajućih dana, mnogo različitih događaja, partnera, reditelja... U suštini, vatreno je krštenje, ali je dobar trening za nekoga ko je sa samom početku u ovom poslu. Zahtevno je, ali se snalazim.

U seriji smo imali priliku da vidimo i neka velika i dobro poznata imena. Kako se tebi čini glumačka ekipa?

Fenomenalno! Da sam mogla da biram, ne znam da li bih izabrala bolje partnere, što se tiče mladih glumaca, ali i što se tiče starije ekipe, toliko pružamo podršku jedni drugima, to je značajno, i mnogo toga sam naučila od njih. Imala sam poverenje da se pustim da me neko povede, i to mi je važno.

Foto: RTV Pink

Tumačiš lik Felon, odnosno u našoj verziji Anastasiju. Kakva je Felon u srpskoj adaptaciji "Dinastije"?

Pa, Felon je kao neki reprezent savremenog doba i devojaka koje su na neki način robovi drušvenih mreža, trenutnih trednova i koje su odrasle u izobilju, pa nikad nisu morale da se potrude da žive na način na koji žive, uzimaju srvari zdravo za gotovo. Kada je u pitanju Anasasija u 21. veku i taj uticaj društvenih mreža na razvoj ličnosti, i koliko ličnosti koje su influenseri, kao moj lik, nisu svesni koliko imaju utucaja na ljude i na omladinu to plasiranje nekakviih vrednosti za koje nisam sigurna koliko su ispravne. Meni je bilo zanimljivo da pronađem način kako bih opravdala takav pristup životu.

Po čemu je Anastija slična tebi, a šta je ono što vas odvaja?

Slične smo po toj nekoj hrabrosti, ta neka odvažnost i zastupanja ličnih stavova, iako često nisu ispravna. I ja sam isto osoba koja nekad ide glavom kroz zid kada su u pitanju moji stavovi i mišljenja, kao što je i Anastasija. Nekako ta ambicioznost, pa u nekim momentima i ta neka bahatost, koja je neka moja tamnija strana ličnosti, sa kojom se borim, jer sam vaspitana da tako ne treba, ali mi je bilo zanimljivo da dopustim sebi tu slobodu koja ona sebi dopušta. A različite smo svakako po stilu u životu, u svakom smislu te reči.

Foto: RTV Pink

Za kraj, zbog čega gledaoci televizije Pink treba da gledaju "Dinastiju"?

Mislim da će se zabaviti, trenutno nema mnogo serija koje su zabavne i duhovite, i da ne mora mnogo da se razmišlja, već prosto se samo gleda i ne tumači nešto previše, uživa se u humoru, različitim okolnostima kao prava sapunica, što je i originana "Dinastija" bila. Svi smo bili vredni, celoj ekipi je mnogo stalo do ovog projekta, i bilo bi nam drago da to ljudi prepoznaju. Ekipa je zaista odlična, i glumačka, a i ona iza kulisa.

Autor: P.R.

#Mahdalena Mijatović