AKTUELNO

Dirljive scene i životna priča koja je razgalila srca miliona gledalaca televizije Pink!

Danas legendarna glumica Mira Banjac proslavlja 92. rođendan, i upravo tim povodom uključila se u program televizije Pink, direktno sa seta iz Obrenovca.

Mira je u ''Premijera Vikend specijalu'' u razgovoru sa Nemanjom Vujičićem progovorila na brojne teme iz svoje preko 60 godina duge karijere.

Foto: TV Pink Printscreen

Miru godine ne sprečavaju da i dalje radi, jer kako ističe bez glume ne može. Ona živi da bi radila i radi da bi živela.

Ja radim 70 godina neprekidno i nikad mi nije dosta. Nije pitanje pravljenja karijere više, karijera je gotova, kolika je tolika je, nije u pitanju ni para, jer novaca nema... Ja živim da bih radila i radim da bih živela. Ja ne mogu bez svoje glumačke porodice i jedino se tu osećam dobro - priča Mira Banjac.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrnula se na svoju karijeru u pozorištu:

Nakon 22 godine u srpskom Narodnom pozorišti, prešla sam u Atelje. Atelj je tada bio jedno izuzetno provokativno i moderno pozorište, želela sam da se sretnem i sa tom vrstom teatra, sa mladim ljudima i novom publikom. Nikad se nisam pokajala, ali bilo mi je teško da se snađem. Došla sam u atelje gde je bilo 10-15 vrhunskih zvezda. Ekipa je bila takva, da sam ja posle vrlo kratkog vremena shvatila da sam u porodici - otkriva glumica.

Detinjstva se ne se po lepom, jer kako kaže to ej bilo ratno i nemirno vreme gde se osećala kao stvar, a ne kao čovek.

U detinjstvo se nikada ne bih vraćala. To je bilo ratno vreme, nemirno vreme, nisam bila ni dete, ni devojka, bila sam jedna stvar. Prošla sam kroz tu oluju i sada shvatam da je to možda i dobro. Nas niko nije čuvao pod staklenim zvonom, bilo kiša, bilo sneg, mi smo uvek radili - dodaje Mira.

Foto: TV Pink Printscreen

Najveći oslonac u životu joj je bila majka Olga, koja je bila veliki ljubitelj pozorišta, ali nažalost nije dočekala da Miru gleda kao ozbiljnu glumicu.

Moja majka Olga je obožavala pozorište, ona mi je bila najveći oslonac. Obožavala je Miru Stupicu i ona je bila taj motor koji je verovao u mene. Nažalost nije doživela da me vidi kao ozbiljnu glumicu, umrla je u 52. godini, a ja sam tada bila mali crvić u pozorištu. Bilo mi je vrlo teško kada sam ostala bez tog oslonca, ali sam imala misao u glavi kada su me pitali šta ću ja sada, a ja sam sama sebi odgovorila ''Mene će čuvati glumci'', to je takvo okruženje za poželeti - kaže glumica.

Godine su je mnogo naučile, a sa velikim brojem gubitaka glumaca se teško nosi:

Starost se mora poštovati, morate se prepoznati sa svojom starošću i znati da su to te godine. Velika Isidora Sekulić je rekla divnu stvar za ovakve godine ''Treba biti spreman i polagano se čistiti iznutra'', ovo je taj trenutak u kom ste me zatekli. Sve mi je zanimljivo. Nažalost sada sahranjujemo toliko mladih glumaca, to je toliko bolno za mene i teško mi pada - zaključila je Mira Banjac.

Foto: TV Pink Printscreen

A onda je usledilo iznenađenje koje niko nije očekivao, jer su se velika imena domamće glumačke scene uleteli sa tortom i Miri otpevali rođendansku pesmicu. Glumica se ozarila od sreće i oduvala svećice.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.