AKTUELNO

Sjajan početak talentovane rediteljke!

U novom izdanju emisije "Premijera - Vikend Specijal", rediteljka Sandra Mitrović predstavila je svoje prvo dugometražno ostvarenje, pa je ovom prilikom otkrila sve detalje svog školavanja u Americi.

Večeras završavamo film, eto, nismo ni planirali, desilo da zbog nekih promena u planu za kraj snimamo kraj filma, tako da jedini dan našeg noćnog snimanja zapao nam je za poslednji dan snimanja - kaže Sandra.

Foto: TV Pink Printscreen

Ćerka medijskog mogula Željka Mitrovića diplomirala je filmsku režiju na prestižnom "Kolumbija" univerzitetu, a ljubav prema kameri stekla je tamo odakle je sve i počelo - u svom domu od svojih najbližih.

Kad sam bila mala, sa bakom sam mnogo gledala filmove. Jedan od prvih filmova koje sam gledala sa njom je bio "Titanik". Ona je obožavala taj film, tako smo gledala i pričale o filmu, i nekako se tako podsvesno rodila ideja o priči uopšte, uvek me je zanimala priča i stalno sam pisala kad sam bila mala. Bavila sam se malo i novinarstvom, ali moj odsek je uvek bio stvaralaštvo. U tom odseku sam pravila neke videe, kao neke filmiće koji su imali strukturu, tako da tako je sve počelo - otkriva mlada rediteljka.

Foto: TV Pink Printscreen

Kao tinejdžerka je odlučila da spakuje kofere i odseli se u London, a zatim i u Njujork, kako bi nadogradila svoje znanje, a onda su krenula i da ređaju mnoga priznanja.

To su kratki filmovi koje sam radila, prošli su jako dobro u Americi. Ta naša vrsta humora je njima bila interesantna. Nakon toga sam uradila jedan magistarski film sa Anitom Ančić, dobio je veliko priznanje, njega je "Kolumbija" uvrstila u svoje najbolje filmove - rekla je Sandra.

Njen novi film možete očekivati na jesen sledeće godine, a u ovom ostavarenju pojaviće se Slobodan Boda Ninković, Jelisaveta Seka Sablić, Miodrag Radonjić, Petar Mensur, Vanja Nenadić, i mnogi drugi.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: P.R.

#Sandra Mitrović