AKTUELNO

Mnogobrojne kolege su se okupile da ga isprate, ali ona nije mogla da sakrije koliko joj je teško.

Legendarni pevač Predrag Cune Gojković, koji je preminuo pre pet dana u 85. godini, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Pre sahrane, u podne je u Kamenoj sali Radio Beograda održana komemoracija na kojoj se okupio veliki broj njegovih prijatelja i kolega.

Govor na komemoraciji održala je Cunetova prijateljica Nena Kunijević, dugogodišnji urednik TV Beograd i autor mnogobrojnih muzičkih emisija u kojima je Cune bio čest i drag gost i s kojim je ona bila veoma bliska.

Foto: Tanjug

PROČITAJTE JOŠ: NEKO JE RAZBESNEO? Goca Tržan: E, sad znaš kako je psima! (FOTO)

Komemoraciju je otvorila pevačica Merima Njegomir i zamolila sve za minut ćutanja.

- Cune je bio veliki umetnik, pesma je bila njegov život. Bio je moj prijatelj i moj uzor. Tužna sam i za njega je teško reći da je pokojni, ali ostavio nam je pesme koje će slušati i nove generacije - rekla je pevačica.

Foto: E-stock/Kosta Đorđević

Pored Cunetove supruge Leposave i ćerki Nataše i Katarine, komemoraciji su prisustvovala i mnoga poznata imena među kojima su Bora Dugić, Ivan Milinković iz "Legendi", Vera Matović, Snežana Đurišić, Zahar, Radiša Urošević, Duška Jovanić, Lepa Lukić, Đorđe David.

Foto: Tanjug

Posle Merime reč je preuzeo Goran Suđić koji je izrazio saučesće porodici, istakavši da je Cune oplemenio muziku. Bora Dugić je rekao da se, želeli mi ili ne, život ipak završava fizičkom smrću:

Foto: E-stock/Kosta Đorđević

- Sećanje na divnog čoveka, dragog prijatelja, učitelja, ne može i ne sme usaknuti. Cune je poznat kao pojava i talenat, a sada je i uspomena. Lično sećanje na Cuneta datira od vremena kada smo se upoznali u Kragujevcu, njegova podrška kao početniku mnogo mi je značila. Bio je strog, ali pravedan. Ponosan sam što sam učio od tako velikog čoveka. Velikani kao Cune su malobrojni i čini se da više odlaze, nego što dolaze. Takav talenat samo majka priroda može da podari.

Foto: Tanjug/PrintscreenYoutube

Najpotrešenija je bila porodica velikog pevača, a ovaj momenat teško je podnela i Lepa Lukić koja nije mogla da zaustavi suze.

PROČITAJTE JOŠ: ODVEZLA JE HITNA POMOĆ: Ana Kokić završila U BOLNICI!

Cune će biti sahranjen danas u 15:00 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo će biti održano u 14:30 sati.

Aitor: V. T.

#Predrag Cune Gojković

#Sahrana

#pevač

'