AKTUELNO

Popularni muzičari pisali su pesme o ženama koje su ih na neki način osvojile, a jedna od njih danas se sudi sa pevačem.

Mirjana Antonović je "Divna crna žena" iz pesme Kiće Slabinca. Mirjana i Kićo su se upoznali na njegovoj turneji po Americi, i on je napisao pesmu na letu prema Zagrebu.

Ona je nakon Kiće bila u ljubavi s Miroslavom Ilićem, sa kojim se zbog procesa utvrđivanja očinstva sada sudi.

Foto: E-Stock/Koca Sulejmanović

Olivera Balašević je muza svom mužu Đorđu Balaševiću, koji joj piše pesme više od trideset godina. Đorđe Balašević i Olivera su se upoznali u Novom Sadu dok je ona bila siromašna studentkinja iz provincije, pa joj je šarmantni Balašević napisao pesmu "Provincijalka", zasigurno jednu od najvećih pesama u svojoj karije.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Navodno je Ena Begović "Ena" iz kultne pesme Darka Rundeka. Pevač to nikada nije javno priznao, ali postoje indicije da su se upoznali u pozorištu i da je lepa glumica bila njegova muza za legendarnu numeru.

Foto: Printscreen YouTube/Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

Alka Vujica je nadahnula Bajagu koji joj je posvetio pesme "Zažmuri" i "Sa druge strane jastuka".

Foto: Printscreen YouTube/Alka Vuica Official

Selma Borić je najpoznatija Selma na Balkanu, zbog pesme Bjelog dugmeta koja opisuje njen susret s Vladom Dijakom koji joj je napisao pesmu nakon što joj je poneo kofer prema železničkoj stanici. Prozor u vagonu u kom je Selma putovala prema Zenici bio je razbijen, što je upalo u oči Dijaku koji ju je upozorio da se ne naginje kroz prozor. Ostalo je istorija.

Autor: M.K.