AKTUELNO

Poslednji put pričao je o svom pokojnom prijatelju.

Legendarni pevač Predrag Cune Gojković preminuo je danas u 85. godini, a poslednji intervju dao je pre oko godinu dana i bio je više nego potresan.

On se tada oglasio povodom smrti Bate Živojinovića, njegovog velikog prijatelja sa kojim je igrao zajedno u filmu "Bog stvori kafansku pevačicu".

Foto: YouTube screenshot

- Jedan deo mog najranijeg detinjstva je bio vezan za Batu. Stanovali smo u istom kraju na Crvenom krstu. Išli u istu gimnaziju. U Ulici Božidara Adžije. On je krenuo u glumačke vode, a ja u fudbal i pevanje. Tu smo se, nakratko, razišli.To mi je bilo više nego drago. On je bio čovek, maltene kao brat. Uvek je bio voljen od svih svojih drugova. On je nas čuvao, a mi njega - pričao je Predrag i dodao:

- To je čovek koji nije smeo da umre. Bio je potreban svojoj zemlji i svom narodu koji ga je voleo i obožavao. Naravno, trebalo je da uživa i u svojoj porodici koja je do kraja bila uz njega. Koliko god bio nasmejan i veseo, on je u stvari bio umoran. Nije bio gramziv, bio je skroman uvek. Naravno, jer on to može najlepše da odigra. On je to radio prirodno, autentično, ljudski i filmski.

Foto: YouTube screenshot

Pročitajte još:

ODLAZAK LEGENDE! UMRO Cune Gojković! (FOTO)

Na pitanje ''Šta reći za kraj'', Cune je imao interesantan odgovor.

- Kraja nema, Bata je legenda koja traje. I uvek će trajati - rekao je on, nakon čega je usledilo još jedno pitanje.

Kako doživljavate to što će Bata počivati pored Dragana Nikolića?

- Divno. Ništa nisu mogli bolje da učine. Jer, "krstaši" su opet zajedno. U životu i u smrti - rekao je Predrag.

Foto: Tanjug

Autor: Pink.rs

#Predrag Cune Gojković

#Velimir Bata Živojinović

'