AKTUELNO

Tragedija koja je ugasila život i karijeru čuvene pevačice.

Baš u trenutku kada je bila na vrhuncu svoje muzičke karijere, te kobne 1976. godine sudbina se poigrala s čuvenom Silvanom Armenulić koja je doživela stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila život. Kao što je poznato, u noći kada je poginula ona nije sedela za volanom, već njen menadžer, a pored njih bila je tada njena trudna sestra.

Foto: Printscreen YouTube/ srbabeg

Pevačica Lepa Lukić takođe je trebalo da sa njom krene na put, ali se uspavala - to joj je spasilo "živu glavu". Lepa, koja je bila jedna od najboljih Silvaninih prijateljica, teško je podnela vest o njenoj smrti, o čemu sada svedoči i 45 godina stara fotografija sa Silvanine sahrane, na kojoj Lepa ne može da zaustavi suze.

Trebalo je da budem da istom koncertu gde je Silvana pevala. Ali, ja sam se baš tada uspavala. A onda mi je, u dva sata noću, neko zakucao na vrata. Ja mislila pljačkaši, kad ono novinari. Rekli su mi zašto su došli. Hteli su da znaju šta se dešavalo, da li se pilo. Nisam znala o čemu se radi. Onda su mi kazali da je Silvana poginula. Stravična tragedija. Od tada nisam sela za volan - ispričala je čuvena pevačica jednom prilikom.

Foto: Printscreen YouTube/srbabeg, Tv Pink Printscreen

Autor: D.T.

#Lepa Lukić

#Silvana Armenulić