AKTUELNO

Ivan je bio službenik jugoslovenske carine.

Ivan Zdravkovića, jedan od trojice braće pokojnog Tome Zdravkovića, preminuo je u 90. godini u Pančevu, javljaju mediji. Ivan je bio službenik jugoslovenske carine.

Foto: Wikipedia.org/Zoupan

Ivanov sin Miki nije želeo da mu se otac snima jer je nedavno slomio kuk. Ivan je imao tešku operaciju, bio je donedavno u bolnici, a kola Hitne pomoći često su na njihovoj adresi.

- Molim vas, imajte razumevanja, moj otac ima 90 godina, nije trenutak zaista da on išta govori, pogotovo što je nedavno slomio kuk i možete da zamislite kako se oseća - rekao je s vrata Ivanov sin, strahujući za oca i zbog korone jer je star i nemoćan.

Desanka Višić, koja živi sa Zdravkovićem u njegovom porodičnom stanu u Pančevu.

- Ivan je nepokretan, operisao je kuk, stanje mu je kritično. Sin Miki je non-stop tu, presvlači oca, brine o njemu. Miki je po ceo dan tu, pomaže nam oko svega u stanu - rekla je nedavno Desanka, koja inače boravi s Ivanom.

Ivanovi susedi su se prisetili kako je oduvek bio ponosan na slavnog brata jer je zahvaljujući njemu dobio i posao i stan.

- Oni su jedno vreme živeli zajedno u Beogradu, a Toma je Ivanu pomogao i da se zaposli. Često nam je pričao: "Ja sam dobio posao na železnici, kao carinik, samo zahvaljujući Tomi. Kad se pročulo da mi je rođeni brat, sve je išlo lakše, pa sam dobio i stan. Jednom prilikom predsednik našeg sindikata mi kaže: 'Ivane, dovedi Tomu da nam peva tokom naše svečanosti i bićeš dobro nagrađen.' Kažem to Tomi i, naravno, dode on i peva. Sutra kažu meni u preduzeću: "Ivane, izvoli ključeve stana.

Autor: M.K.