AKTUELNO

Autorka, koja je u amanet ostavila najveće hitove domaće rok i folk muzike tada je ispričala je da najviše na svetu mrzi rokove.

Marina Tucaković preminula je sinoć, 19. septembra u 67. godini života, a za života napisala nekoliko hiljada tekstova za najpoznatija imena sa domaće javne scene. Među njima je pevačica i Svetlana Ceca Ražnatović koja je od početka svoje karijere sarađivala sa Marinom, pa su se tako i sprijateljile, zbog čega pevačica sada teško podnosi njenu smrt.

Ražnatovićeva je zajedno sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Marinom Tucaković 1996. godine gostovala u emisiji “Minimaks” gde je Ceca otkrila detalje zajedničke saradnje, kao i kako su nastale neke njene pesme.

Foto: E-Stock

Autorka, koja je u amanet ostavila najveće hitove domaće rok i folk muzike tada je ispričala je da najviše na svetu mrzi rokove.

– Ja radim isključivo kako me srce vuče i kad me vuče. Najviše na svetu mrzim kada mi neko kaže da moram da napišem tekst za tri dana. Nikako ne volim rokove. Najviše volim da radim noću, ali radim i danju… – pričala je Marina, a onda ju je Ceca prekinula i tom prilikom ispričala anegdotu:

Foto: Pink.rs

- Jednom prilikom sam je zatekla pod jorganom, kada je videla da dolazim sakrila je tekst iza leđa. Znači, pod jorganom je krišom pisala. Odmah sam je pitala: “Šta si to napisala, brzo vadi”. Marina mi onda kaže da tekst nije za mene, a ja: “Ma vadi taj tekst da vidim šta si napisala”… Tako je nastala pesma “Devojko veštice”.

Podsetimo, Marini je rak dojke metastazirao na jetru, pluća, mozak i kosti, a samo pre nekoliko dana dobila je napade gušenja prouzrokovane koronavirusom, pa je neko vreme bila priključena na kiseonik i infuziju, ali njeno stanje se nije poboljšavalo.

Autor: M.K.