AKTUELNO

Mnogi su došli da se oproste od voljenog Minje!

Minja Subota koji je preminuo u petak u 83. godini, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Pre ispraćaja održava se komemoracija u Skupštini grada, a već je ranije objavljeno da će Minja za tri godine dobiti ulicu u Beogradu.

Foto: Foto/Alo.rs

On je do smrti bio na čelu upravnog odbora Dečjeg kulturnog centra, koja i organizuje komemorativni skup, na kome će govoriti Goran Vesić, Slobodan Stanišić, Jovan Adamov, Tode Nikoletić, Žarko Dančuo, kao i Ljubivoje Ršumović.

Foto: Pink.rs

Glumac Svetislav Bule Goncić došao je da isprati Minji, a za kaže da je i on odrastao uz njegove pesme.

Imao sam sreću da Minju poznajem privatno. On je bio jedan najdivnijih ljudi na svetu. Kao i ostala deca, rastao sam uz njegove pesme i "Muzički tobogan". Uvek je širio pozitivu i dobro raspoloženje. Mislim da svi delimo ista razmišljanja kad govorimo o njemu.

Foto: TV Pink Printscreen

Za mališane Minja je ostao verovatno najvoljeniji inženjer elektrotehnike, iako se tim pozivom nikada nije bavio. Preovladale su muzika i ljubav prema televiziji, u čijem je kreiranju tog neponovljivog dečjeg programa učestvovao zdušno i svim srcem. Od Duška Radovića je upamtio savet da se mališanima obraća kao sebi ravnima i uvek sa "poštovana deco", a to je primenjivao još otkako je napisao i najznačajniju pesmu na Ršumove stihove "Deca su ukras sveta".

Foto: Pink.rs

Autor: P.R.

#Minja Subota