AKTUELNO

Razvezali jezik!

Srpski patrijah Porfirije nedavno se našao na meti hrvatske pevačice Severine Vučkovič, koja je pre nekoliko meseci počela da ga uznemirava neumesnim porukama. O čemu se zapravo radi i kako novinar Nemanje Vujičić i Tijajana Cvijanović komentarišu ovakvo pevačicino ponašanje, mogli smo da čujemo danas u ''Novom Jutru'' na TV Pink kod Dee i Sarape.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Instagram.com/severina

Jedna pevačica napada najvišeg crkvenog velikodostojnika. Da li to možemo da shvatimo - upitao je Sarapa.
Mi smo objavili samo jednu poruku, a takvih poruka ima preko 50. One su toliko ogavne da nije ni vreme ni mesto da pričam o njima. One sadrže čak i pretnje. Zamislite kad jedna pevačica omalovažava i preti. Ova poruka ''Pope, pope družiš se sa krimosima''. Aludirajuću da je taj krimos, njen bivši partner Milan Popović, a ona sa tim krimosom ima dete. Šta je u toj glavi - rekla je Tijana Cvijanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Svakako da je ovo tema o kojoj se najviše pisalo u nedelji za nama. Imao sam mogućnost da izveštavam iz Severininog doma, pokazao sam kako izgleda njen stan. Jedini sam imao tu mogućnost da upoznam naše medije sa njenim životom i na tome joj kažem hvala. Nisam za bilo kakav vid nasilja, ali svedoci smo da poznate ličnosti sve više sebi dozvoljavaju i nas pokušavaju da ograničavaju, ali to je sve zbog ljubavi. Očigledno da je zbog bivšeg muža - priča Nemanja Vujičić.
Bitno je da javnost zna da je Severina odavno imala Porfirijev hrvatski broj, ona njega nije uznemiravala kad je bio mitropolit, međutim u trenutku kada on postaje patrijarh kreću preteće poruke. On je čovek prestao da otvara te poruke, a onda je ona njega krenula da zove. To je jedan vid uznemiravanja - dodaje Tijana.

Foto: TV Pink Printscreen

To je velika muka što poznati sebi dozvoljavaju sve živo. Hoće da se pokažu da su naivni, čedni, a dokazuje se sve suprotno. Ne stavljam samo nju u taj koš. Svedoci smo da je sve više takvih poznatih ličnosti. Mene su jendom prilikom pokušali da zaustave da ne iznesem istinu o njima, a čak su i pokušali da mi zabrane ulazak u njihovu zemlju. To je dvojac koji je dobio zabranu ulaska u našu zemlju. Ja sam samo za jedan sat našao 7 ljudi iz Bosne koji su izneli sve o njima, ali tad je postojao neko ko ih je štitio. To je nedopustivo. Njih najviše boli istina - zaključio je Nemanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Neki mediji spekulišu da li je patrijarh uopšte prijavio Severinu. Istina je da ju je prijavio i da je pokrenut istražni postupak protiv nje. Porfirije mesecima trpi uvrede. On je se obratio DORH-u. On nije išo u njihove prostorije, nego se obratio. Oni su mu sami predložili da taj sastanak bude u mitropoliji. U tom trenutku je pokrenut istražni postupak protiv Severine. Zamislite da bilo koja pevačica uvredi bilo kog poglavara katoličke crkve, ona bi tamo bila streljana i dočekaana na nož. Zašto građanstvo Srbije ne može da ustane i kaže ''Želimo da se Severini zabrani nastupanje i ulazak u Srbiju'' - zaključila je Tijana.

Detaljnije pogledajte u videu ispoid:

Autor: M.M.

#Severina Vučković