AKTUELNO

Njegov otac je pristao da ga proda doktoru za 200 dolara.

Mnogo je priča, istinitih i lažnih, ispričano o životu Džekija Čena (63), a jedna od najzanimljivijih je vezana za njegovo rano detinjstvo.

Njegovi roditelji su bili veoma siromašni, i nisu imali novca da plate medicinske trškove. Malo je falilo da ga prodaju čim se rodio.

Foto: Printscreen

Britanski doktor koji je obavio porođaj, rekao je mom ocu: “Daću ti 200 američkih dolara, ali pod uslovom da odeš i ostaviš mi bebu”. Tata je pristao, ali su porodica i prijatelji uspeli da sakupe pare i plate troškove – izjavio je Džeki pre nekoliko godina.

Priča se da je Čen kada se rodio imao pet i po kilograma, a majka ga je od milošte prozvala ''topovsko đule'', jer je bio prepun energije i stalno je trčao tamo-vamo.

Ostalo je deo istorije – Džeki Čen, čije pravo ime glasi Čen Kong-San, osam godina je proveo u školi opere u Pekingu, gde je postao majstor borilačkih veština i akrobacije.

Džeki je prvi film snimio sa pet godina, a 1971. je radio kao kaskader u filmovima “Fist Of Fury” i “Enter The Dragon” u kojima je glavna zvezda bio Brus Li.

Danas je Džeki Čen velika akciona zvezda i njegovo bogatstvo se procenjuje na 350 miliona dolara.

Autor: Pink.rs

#Džeki Čen

#Roditelji

#glumac

'