AKTUELNO

Proslavljeni srpski glumac Milan Lane Gutović, koji je preminuo u sredu, biće sahranjen danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde su sahranjeni i njegovi roditelji.

U Crkvi Svete Trojice je postavljen kovčeg, a prema ranijim najavama, služba će se najverovatnije održati napolju i držaće je starešina hrama Sredo Vranješ, nakon čega će sanduk biti prenet na groblje u porodičnu grobnicu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Od njega se danas opraštaju članovi porodice, brojni prijatelji i kolege koje već pristižu, iako je najavljeno da opelo počinje u 13 časova, a među prvima su stigli glumci Goran Sultanović, Aleksandar Dunić i mnogi drugi...

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Porodica je, inače, saopštila da će ispuniti Lanetovu poslednju želju - naime, glumac je za života izjavio da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Podsetimo, Milan Lane Gutović preminuo je u sredu 25. avgusta u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, u 75. godini, posle duže i teže bolesti. Hospitalizovan je desetak dana ranije, sa simptomima koronavirusa, međutim test je pokazao da je na prisustvo istog tada bio negativan. 

Foto: Pink.rs/Andrej Nihil

Autor: D.T.

#Milan Lane Gutović