AKTUELNO

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini, nakon borbe sa opakom bolešću.

Od legendarnog Laneta opraštaju se mnoge javne ličnosti, glumci i pevači, a sa posebnom tugom govore i doajeni našeg glumišta. Voja Brajović se dotakao i Lanetove porodice, pa progovorio o talentu preminulog Gutovića.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Njegova deca su najviše pogođena njegovim odlaskom i uvek imam taj refleks. Mi smo izgubili nešto što nije tako lako zameniti - nemoguće je. To su gubici koji ostaju. Ne mogu da se borim sa tim saznanjima. On je bio jedan od najdarovitijih - ne samo od glumaca svoje generacije. Smatram da je jedan od najdarovitijih glumaca druge polovine 20. veka - rekao je Brajović.

Foto: TV Pink Printscreen

Oprostite, ali već dva puta su širili lažne informacije ovim povodom. Dok ne budem sigurna da je to istina, što ne verujem, ne želim da komentarišem - rekla je Ceca, koja i dalje nije mogla da veruje da je glumac preminuo.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Toliko gubitaka u poslednje vreme, a čovek ne može da se navikne na to. Jako mi je žao, Lane je bio veliki čovek i divan glumac. To je nestvarno da je on otišao. Bio je vedar čovek, izvanrednih glumačkih sredstava, duhovit i veoma specifičan u svom izrazu. Radili smo zajedno dosta stvari jako dugo - od prvih godina kad smo se sretali na televiziji na nekim emisijama, pa kasnije smo radili predstave, filmove... Zaista mi je jako teško i žao mi je. Ne mogu sa tim da pomirim, ne mogu da verujem - rekla je Gorica Popović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Strašna vest... Mislila sam da se izvukao. On je izvanredan, veliki artista, glumac. Uvek je bio tačan na snimanju. Tekst je znao fantastično. Njegove improvizacije je trebalo pratiti i imao je velikog duha. Šteta... Odlaze nam jedan po jedan velik - istakla je Mira Banjac.

Foto: TV Pink Printscreen

Zauvek će ostati u našim srcima i deo našeg života, u srcima svih nas koji smo uz njega uživali, živeli i rasli. Velika je tuga zaista što se ovo desilo, ja sam na festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu sa kolegama i ovo je stvarno. Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u predstavi "Šuplji kamen" Anje Mandić, baš kod mene u Vuku. Imali smo priliku da gledamo velikog glumca, veliki gubitak za naše glumište. Na žalost i ja i ostale kolege ovo veoma teško podnosimo, šta reći... - rekao je naš poznati glumac o odlasku legende.

Foto: TV Pink Printscreen

Plačem, u šoku sam, on je bio najtalentovaniji glumac koga sam poznavala. Nijedan glumac ne može da mu priđe, ne znam kako ćemo bez njega. Lane je bio jako čudan čovek, naizgled ozbiljan a jako duhovit. Sa njim u društvu je uvek bilo smeha,bio je pravičan i pošten. Nažalost, preminuo je, još uvek ne mogu da verujem, ne mogu da zaustavim suze. Ja imam kancer i godine , a ispraćam sve kvalitetne glumce koji odlaze pre mene. Mnogo mi je teško, nedostajaće mi puno, ovo je veliki gubitak. Kada je bila ona lažna vest ja sam bila na snimanju serije i kolege i ja smo bili u šoku, potresli smo se, sada je još gore - rekla je Eva Ras.

Podsetimo, Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Autor: M. P.