AKTUELNO

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti sudu da mu odredi pritvor do 30 dana ili će ga pustiti da se brani sa slobode.

Glumac Dragan Bjelogrlić (57), koji je juče zadržan u KPZ Niš zbog nasilničkog ponašanja, danas će biti saslušan u tužilaštvu u Nišu, kao i nekoliko svedoka incidenta u hotelu "Ambsador" koji su jedva zaustavili napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića (62), koji je završio sa vidnim povredama na levoj strani lica.

Iako je veći deo napada na Antonijevića snimljen nadzornom kamerom, oko celog slučaja i dalje postoji niz otvorenih pitanja, a ovo su četiri ključna.

Foto: Telegraf/Dragana Kocić

1) Šta se dogodilo u separeu uoči napada?

Na snimku iz hola hotela "Ambasador" se može zaključiti da je Bjelogrlić sedeo u separeu sa dve osobe: zasad nepoznatim muškarcem u beloj košulji i, najverovatnije, glumicom Katarinom Radivojević, koja se na početku snimka ne vidi.

Bjelogrlić i Antonijević nisu bili jedan drugom u vidokrugu i nema naznaka, niti svedočenja, da su jedan drugom u tom trenutku nešto dobacivali. Naprotiv, Antonijević mirno razgovara sa kolegama, scenaristom i piscem Vladimirom Kecmanovićem, glumcem Miljanom Davidovićem i glumicom Jovanom Stević.

Izgleda da i Bjelogrlić mirno ćaska sa muškarcem u beloj košulji. Iznenada, Bjelogrlić ustaje, laganim hodom dolazi do Antonijevića i zadaje mu pet udaraca.

Video: Pink.rs

Šta je "kvrcnulo" kod Bjelogrlića u tom trenutku što ga je podstaklo na ovakav napad? Šta je rečeno u tom trenutku u separeu? I ako je rečeno, ko je to izgovorio? Zbog čega se Bjelogrlić odlučio da pred kamerama i kolegama nasrne na Antonijevića baš u tom naizgled mirnom momentu? Da li je alkohol imao ulogu, ili neki prethodni događaj te večeri?

O tome bismo mogli da saznamo više posle saslušanja svih aktera.

2) Šta nismo videli na snimku?

Samo minut posle napada Bjelogrlića na Antonijevića, o kojem znamo mnogo toga zahvaljujući snimku, došlo je do novog, nesnimljenog incidenta posle kojeg su obojica završili u klinču na podu, saznaje nezvanično "Blic".

Javnost je videla snimak prvog napada, tokom kojeg je Bjelogrlić iznenada pet puta udara Antonijevića u holu hotela. Okupljene kolege su jedva uspele da zaustave Bjelogrlića i on je zatim napustio kadar koji hvata sigurnosna kamera. Ipak, tu nije bio kraj.

- Posle otprilike jednog minuta, Bjelogrlić je ponovo došao do Antonijevića, koji je ovog puta stajao. Zamahnuo je rukom i udario ga jednom, posle čega su se dohvatili u klinč i pali na pod. Onda su im opet prišli ljudi koji su se nalazili oko njih i razdvojili ih - kaže izvor za medije.

Foto: privatna arhiva

3) Šta je motiv napada?

Antonijević je rekao da smatra da postoje dva razloga za ovaj napad.

- Jedan je korupcionaška afera koju sam razotkrio i zbog čega smo sada na sudu, a druga to što je on veliki protivnik filma "Dara iz Jasenovca" - rekao je Antonijević.

Njih dvojica su u sukobu već nekoliko godina, a Antonijević je lane javno optužio Bjelogrlića da mu je 2016. godine nudio mito da bi podržao film "Jesen samuraja". Bjelogrlić je to demantovao.

Antonijević je bio priložio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se, između ostalog, navodi da bi u slučaju njihovog dogovora "moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više". Bjelogrlić je tada dostavio odgovor redakciji “Blica” u kojem je naveo da nikakvu prepisku takve vrste nije vodio sa Antonijevićem, da mu nije nudio mito i da je imejl komunikacija lažirana.

Bjelogrlić se juče nije oglašavao o motivima napada u Nišu i moguće je da će ih otkriti danas tokom saslušanja u tužilaštvu, mada ima pravo da se brani i ćutanjem.

4) Hoće li Bjelogrlić biti pušten iz pritvora?

Bjelogrlić će danas u Osnovnom tužilaštvu u Nišu izneti svoju odbranu. Posle toga će tužilac odučiti o daljem toku postupka, a prvenstveno o tome da li će predložiti određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, za šta postoji mogućnost s obzirom na to da se sumnjiči za krivično delo sa elementima nasilja.

Milan Petrović, advokat Dragana Bjelogrlića, rekao je da će saslušanje u Tužilaštvu biti održano danas i da će posle toga dati izjavu. Petrović je istakao da glumac zasad nije izneo odbranu.

#Dragan Bjelogrlić

#Predrag Gaga Antonijević