AKTUELNO

Otvoreno o svemu!

Bora Đorđević u poslednjih nekoliko nedelja ne miruje. Nakon spektakularnog koncerta na Tašmajdanu, on i njegova grupa Riblja čorba održali su i koncert u okviru jubilarnog 60. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu, na Gurgusovačkoj kuli. Nakon nastupa Bora je s novinarima pričao o aktuelnostima iz svog života.

Kakvi su utisci s prošlonedeljnog koncerta na Tašmajdanu, koji je bio posvećen vašem pokojnom kolegi Miši Aleksiću?

Rekao sam kolegama iz benda da nećemo svirati dok ne napravimo koncert za Mišu. Mnogo nam nedostaje.

Foto: E-Stock

Da li planirate da snimite film o vama?

Nema ko da me glumi. Jedino ako ubede Breda Pita, samo on može mene da igra. Ne znam koji naš glumac bi mogao da me igra.

Kakav je život u Sloveniji?

Tih i miran. Prija mi to, ali kad se uželim divljanja, ja dođem u Srbiju. U Sloveniji je žena koju volim - moja supruga, tako da mogu da kažem da sam se udao.

Koji je vaš najteži period u životu?

Kada nema svirke i kada sam bio jako bolestan. Imao sam jednu operaciju, a posle toga sam otišao u Minhen, gde sam kašljao kao lud. Niko nije verovao da ću pevati. Nije mi bilo dobro, tamo je bila ekipa Nemaca s kiseonikom. Oni nisu mogli da veruju da sam odradio koncert besprekorno, a da sam na kiseoniku. Jednostavno, popnem se na binu i rokenrol je jači od bilo koje bolesti, tako da sve lepo odradim.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Veliku pažnju je izazvao momenat kada ste ogrnuli šal splitskog Hajduka. Zašto ste to uradili?

Zar nije dovoljno što sam svirao u Leposaviću?! Navijači iz Hrvatske dolaze na moje koncerte, pošto ne sviram kod njih i po tradiciji bace mi šal Hajduka i šta ja treba da uradim?! Da ga bacim, pocepam, pljunem, zgazim? Ne, ja okačim šal za vrat, dignem tri prsta i kažem: "Pozdrav od Delija sa severa!" i onda smo nerešeni. To ne može niko da mi zameri, osim nekih glupih ljudi.

Jeste li čitali Lukasovu knjigu? Aca peva vaše pesme stalno na nastupima.

Odlična je knjiga. Svi su ga osudili jer je iskren. Postoje neke stvari koje je prećutao. Ja ga volim i treba da dobije Ninovu nagradu. Nije sve baš pisao, ima on još mnogo čega da napiše.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Da li sada, posle svega, popijete čašu alkohola?

Ne, to je moja svetla prošlost.

Autor: Pink.rs

#Bora Đorđević