AKTUELNO

Bogata i zadovoljna žena u svakom pogledu!

Legendarna pevačica, Neda Ukraden, koja godinama važi za jednu od najlepših žena na ovim prostorima, danas proslavlja svoj 71. rođendan, a sudeći po njenom besprekornom izgledu retko ko bi mogao da zaključi da gazi osmom decenijom.

Pevačica trenutno boravi u Crnoj Gori sa porodicom i prijateljima, a na svom Instagramu podelila je snimak gde je zajedno sa unucima oduvala svećice. Mnogi su se iznenadili kada su videli cifru na njenoj torti.

Video: Instagram.com/nedaukraden

Ovom prilikom podelila je rođenddansku objavu an svom Instagramu i pozdravila sve ljude i zahvalila se na svemu lepom u životu.

- Zahvalna za sve lijepo i dobro u mom životu, nazdravljam svima na ovaj moj dan. U zdravlje - napisala je Neda na svom Instagramu.

Foto: Pink.rs/N. Vujičić

Neda Ukraden je srpska pevačica zabavne muzike koja je rođena 16. avgusta 1950. godine u Imotskom, u Hrvatskoj. Živi i radi u Beogradu.

Dugi niz godina živela je u Sarajevu gde je i počela da se bavi muzikom. Za Nedu se van Sarajeva prvi put čulo 1969. godine kada je na festivalu Vaš šlager sezone otpevala pesmu „Kiše su pale“ koju je napisao Žarko Roje. Snimila je još dve pesme: „Sve što moje srce zna“ i „Ako me trebaš“. Nastupila je na Jugoslovenskom izboru za Pesmu Evrovizije sa numerom „Dilema“, ali nije zabeležila veći uspeh. Kako je konkurencija bila ogromna, a budućnost u ovom poslu neizvesna, Neda je shvatila da mora upiše fakultet. Uporedo sa engleskim jezikom i književnošću koji je studirala na Filološkom fakultetu u Sarajevu, upisala je i srednju muzičku školu, odsek solo pevanje. Kasnije je u istom gradu završila i Pravni fakultet zbog čega važi za jednu od najobrazovanijih pevačica na našim prostorima. Mogla je da ostane kao asistent na međunarodnom privrednom pravu, ali brak i muzička karijera joj to nisu dozvolili.

Foto: privatna arhiva

U karijeri dugoj skoro pet decenija pevačica je održala stotine humanitarnih koncerata. Dobila je mnoge prestižne nagrade, a neke od njih su: Nagrada Udruženja estradnih umetnika Jugoslavije, Udruženja estradnih umetnika Bosne i Hercegovine, Bronzani venac zagrebačke revije „Studio“, Oskar popularnosti TV Revije, Zlatna ptica Jugotona za preko 2 miliona prodatih ploča.

Što se Nedinog privatnog života tiče, u vezi sa Milanom Bilbijom je bila 10 godina, a u braku tri godine nakon čega su se razveli. Ostali su u dobrim odnosima zbog ćerke Jelene. Milan je preminuo 2013. godine, a Neda nije mogla da ode na sahranu jer je sa zetom Pecom čuvala unuke bliznakinje Nedu i Aleksandru. Kasnije je dobila i unuka Dušana. Ima i psa Deja od koga se ne odvaja. Neda se nije ponovo udavala jer nije pronašla osobu koja bi mogla da prati njen tempo života. Umesto toga, posvetila se karijeri i porodici

Foto: Kobra

Autor: M.M.

#Neda Ukraden