AKTUELNO

Evo šta je rekao!

Miloš Biković pojavio se večeras na jubilarnom otvaranju 45. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, a tom prilikom je za Pink.rs otkrio sve tajne uspeha "Južnog vetra".

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Na samom početku razgovora, upitali smo Bikovića koja je razlika u snimanju filmova u rodnoj Srbiji i Rusiji.

Zavisi od projekta, zavisi od reditelja, ali glavna razlika kad bi morali da podvučemo su razmere, jednostavno Rusija može da proizvodi film od 20 miliona dolara, Srbija ne može – kaže glumac, a onda otkriva sa kojim svetski poznatim glumcem bi voleo da se nađe u kadru.
Sa Entoni Hopkinsom. Mislim da bih imao mnogo toga da ga naučim... Šalim se naravno, mislim da bi on mene imao mnogo toga da nauči – kaže Biković kroz osmeh.

Foto: Tanjug AP/Alexandre Meneghini

Poznati glumac se osvrnuo i na trenutno stanje kada je srpska kinematografija u pitanju.

Mislim da se mnogo snima, što je dobro. Mislim da će taj kvantitet preći u kvalitet. Dobro je što se mnogo radi i daje mogućnost mnogim talentovanim ljudima da bruse svoj talenat i da se pretvaraju u stvaraoce, da se razvijaju – priča Miloš, pa otkriva zašto je "Južni vetar" toliko uspešan:
Zato što to nije banalna priča koja glorifikuje kriminal, nego priča o korupciji ljudske duše i samog društva. Ovde su se poremetili odnosi u njihovom jezgru, u porodici... Kada se duša poremeti negde u sebi, onda dobijamo kao rezultat nešto što se zove krimnal. Zato "Južni vetar" emotivno deluje na ljude, a ne samo ko će koga da ubije.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Detaljnije pogledajte u nastavku.

Autor: P.R.

#Miloš Biković