AKTUELNO

Nišvil džez festival dodelio mu je nagradu za životno delo

Jovan Radovanović sa bendom "Sedmorica mladih“ ulazi u Ginisovu knjigu rekorda kao ansambl sa najdužim stažom od 33 godine. Zajedno sa ostalim članovima benda "Sedmorica mladih", osamdesetih godina učestvovo je u emisiji "Cirkus sedam mladih".

Devedesetih godina, se raspao bend i Radovanović počinje solo karijeru kao zabavljač. Od 2002. do 2004. godine vodi svoj šou program pod nazivom "Povuci ručnu" od 72 epizode, koji se emitovao na TV Pink. Kao poznato lice pojavljivao se u više filmova, TV serija i emisija često glumeći samog sebe.

Jovan Radovanović upoznao se sa suprugom Koviljkom 1972. godine na. Priča da je ona tada radila kao šminker i frizer i da ga je sređivala pred televizijske nastupe. Iako su se upoznali zbog zajedničkih profesionalnih obaveza, tvrdi da se već na prvi pogled rodila simpatija. On i Koviljka imaju sina Miloša i bliznakinje Ivanu i Zoranu. Od sina imaju dve unuke (iz dva braka) Anju i Stašu. I pored mnogobrojnog posla, uvek je znao da vrlo dobro iskoristi slobodno vreme sa porodicom. Jovan ističe da nikada nije bio strog otac, niti je ikada udario svoju decu. Gledao je da, kada su svi zajedno, bude što više veselja i razdraganosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Jove Radovanovića nema dugo u javnosti, delom jer je u nekom trenutku pre dve godine odlučio da “okači kopačke o klin”. Nišvil džez festival dodelio mu je nagradu za životno delo, a Jova je bio gost emisije "Novo jutro", gde se zahvalio festivalu, a zatim ispričao i svoje iskustvo sa Josipom Brozom Titom.

U bivšoj Jugoslaviji nije bilo mesta gde nismo bili... Od kafana smo za tili čas pravili pozorište. Pa serije koje smo imali... Uvek je bilo džez numera. Alal vera festivalu što je to primetio i što su me nagradili - rekao je Jova.

Foto: TV Pink Printscreen

Tito je stalno tražio nas, a niko od nas nije bio komunista. A bili smo omiljeni Titov orkestar. Cenilo se, prvo profesija, pa sve ostalo. Vrediš ili ne vrediš. Uvek je bilo interesantno. Morao si da pređeš sve moguće preglede, stalke od mikrofona pretresali... On je voleo to što smo mi radili, svirao je klavir inače, čuo sam kako svira. On je jako to voleo i cenio i razumeo muziku neverovatno. Jednom su bili neki ambasadori gosti, on popio malo više, Jovanka to videla. Rekla mu je: "To je to što si popio, imaš sutra lov". On se okrene, kaže mi: "Vidi kako ja slušam ženu", a onda uzme i popije jednu - ispričao je Radovanović.

Detaljnije u nastavku ovog teksta.

Autor: M. P.