AKTUELNO

Trudimo se da zaista negujemo sećanje na Isidoru, ona je zaista dosta toga ostavila iza sebe i dosta tema na koje možemo da se sećamo u pozitivnom smislu i da se prisećemo nekih lepih vremena – kaže Lav.

Slavna spisateljica Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta prošle godine, nakon dugogodišnje lavovske borbe sa opakom bolešću, a danas tačno u podne su se njeni najmiliji okupili u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, kako bi održali jednogodišnji pomen. Tom prilikom njen sin, Lav Pajkić, oglasio se za Pink.rs i otkrio kako se nosi sa gubitkom majke.

Foto: E-Stock

Prošlo je godinu dana otkad nas je Isidora nažalost napustila. Kako se osećaš? 

Kako bi se bilo ko osećao, u suštini... Veliki broj porodica u Srbiji prolazi kroz slične tragedije i vreme ne menja tu bog zna šta, jednostavno moramo da naučimo da živimo sa tim. Trudimo se da zaista negujemo sećanje na Isidoru, ona je zaista dosta toga ostavila iza sebe i dosta tema na koje možemo da se sećamo u pozitivnom smislu i da se prisećemo nekih lepih vremena. U neku ruku na utehu nas kao njene porodice imamo sreću zaista što je toliko toga ostavila iza sebe da je zaista svaki dan tu sa nama na neki način.

Da li si se još više zbližio sa sestrom Vilom? 

Vila i ja smo uvek bili bliski, zajedno smo sve ovo prošli, i sa Nebojšom naravno, tako da ne mogu da kažem da nas je ovo još više zbližilo, jer smo već veoma bliski, ali definitivno je bolje što smo zajedno prošli sve ovo, lakše je kad smo tu svi zajedno kako bi bili podrška jedni drugima.

Foto: Instagram.com/lavpajkic

Isidora i tvoj otac, Nebojša, su važili za jedan od najskladnijih parova u javnom svetu i svi su govorili da su srodne duše. Kako se on nosi sa gubitkom?

Oni su veoma bili specifični, posebni i nesvakidašnji. Nebojši jako teška pada njen gubitak, ipak su oni provodili svaki dan zajedno. Pogotovu što je Isidora zaista neverovatno posebna osoba i ništa ne može da nadoknadi taj gubitak, niti to želimo, ali zaista razumem Nebojšu i da je njemu možda u neku ruku i najteže da se nosi sa tim na dnevnoj bazi.

U ovih godinu dana i tebi su se desile velike stvari. Za koju smatraš da je tvoja majka najponosnija? 

U suštini stvar sa Isidorom jeste da je uvek govorila da želi da živi svoj život kako želi i nas je vaspitala da radimo ono što mi želimo u životu, tako da bi ona bila najponosnija na tu činjenicu da smo mi srećni sa tim čime se bavimo i šta radimo. Ona je imala drugačiji pogled na uspeh, ako mogu da se izrazim, želela je da svako bude zadovoljan svojim životom i nije želela da se meša u moje odluke čime ću ja da se bavim, ili u Viline, tako da ako sam ja zadovoljan, a jesam, verujem da je i ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Isidora Bjelica je preminula 5. avgusta u 53. godini, u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu posle sedam godina borbe sa karcinomom jajnika. Bila je udata za Nebojšu Pajkića, s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić. Autorka je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama.

Foto: Instagram.com/Isidora Bjelica

Autor: P.R.

#Isidora Bjelica

#Lav Pajkić