AKTUELNO

Sva sam potrešena, u totalnom sam šoku – rekla je Ruška.

Poznato TV lice Ruška Jakić, novinarka i urednica jednog od najtiražnijih časopisa u staroj Jugoslaviji, autorka i voditeljka jedne od najgledanijih emisija na srpskim televizijama već skoro tri decenije, duboko je potresena vešću o smrti svog dragog prijatelja, ambasadora Srbije u Rusiji, Miroslava Lazanskog, koji je iznenada preminuo sinoć, u 71. godini.

Foto: TV Pink Printscreen

Družili smo se 25 godina i on je meni bio drugi brat. Sva sam potrešena, u totalnom sam šoku. Umeli smo da vodimo male noćne razgovore. Bio je pre svega dobar čovek, ali i muž, otac i prijatelj. Gledala sam ga pre neki dan kada je gostovao na "Pinku", nisam ni slutila da boluje od nečega. On je za mene bio Laki, a ja njegova Rule. Kada sam ga poslednji put videla, rekla sam mu da fantastično izgleda. Nikada nije priznavao da je bolestan, uvek je imao specifični humor. Ne mogu da se oporavim od ove vesti. Sa njim sam poslednju emisiju snimila pred njegov odlazak u Moskvu za ambasadora, to ću pustiti kao in memoriam, u njegovu čast – rekla je potrešena Ruška za medije.

Podsetimo, ambasador Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara. Od 2016. do 2019. godine bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Na funkciju ambasadora Republike Srbije u Ruskoj Federaciji imenovan je sredinom 2019. godine.

Foto: Tanjug

Autor: P.R.

#Miroslav Lazanski

#Ruška Jakić