AKTUELNO

Nadica Zeljković, pobednica četvrte sezone "Zadruge", priznala je u svojoj životnoj ispovesti da je u vezi sa svojim partnerom, sa kojim je dobila ćerku Kiju Kockar, svojevremeno bila žrtva porodičnog nasilja, a kroz isto, i mnogo gore, prošla je i njena majka.

Nadica se u intervjuu za domaće medije prisetila da je kao tinejdžerka gledala kako otac tuče majku.

Mama nije ni znala da je trudna! Jednog dana joj je prišla Romkinja, dok je sa svekrvom sedela u dvorištu, i insistirala da joj gleda u dlan. Pošto joj moj otac nije kupio burmu, namerno je pitala proročicu kada će da se uda, iako je već imala dvoje dece, Radmilu i Miloša. Romkinja joj je odgovorila: "Zašto lažeš da nisi udata kada tvoj muž nosi uniformu? On će umreti pre tebe. Imaš decu sa svetlim očima i kosom, a želiš da rodiš crno dete. To će ti se i ispuniti. Nećeš živeti u ovoj kući, već negde visoko. Kada budete napunili 85 godina, u vašu kuću će ući ogroman novac." I zaista, otac je dobio stan od Tita na četvrtom spratu u Zrenjaninu i umro je pre majke. Ja sam se rodila i bila sam mala, debela i crna, iako me majka nije želela, a u našu kuću su velike pare ušle kada je mama napunila 85 godina, jer je Kija 2017. godine pobedila u "Zadruzi" - započinje priču Nadica.

Foto: Pink.rs/JELENA SIMONOVIĆ

Njena majka Marija je svom mužu rekla da ne želi da rodi treće dete, ali joj je on poručio da se više nikad ne vraća u njihov stan u Banatskom Dvoru ako abortira. Na kraju je ipak rešila da rodi Nadicu, koja joj je donela najviše sreće u životu.

Otac je bio skriveni alkoholičar. Uvek je pio sam u svojoj sobi, nikada u društvu ili u kafani. Bio je veoma nasilan, majku je tukao pendrekom, jer je bio ljubomoran i stalno govorio kako ga vara. Iako to nije bila istina, mama je svaki drugi-treći dan dobijala batine i bila sva u modricama - priča Nadica sa suzama u očima.

Kada više nije mogla da podnese da gleda majčine modrice, suprotstavila se ocu.

Tata je bio čuvar stanice, pa je nosio pištolj i pendrek. Bio je visok čovek, a u stvari kukavica. Da bi pokazao kako je važan, udarao je majku. Imala sam 16 godina kada sam jedan dan ušla u kuću i videla oca kako je repetirao pištolj u mamu, koja je bila bleda kao krpa. Prišla sam mu i rekla: "Ako ne spustiš pištolj i nastaviš da je maltretiraš, biće ili ti ili ja!" Zaledio se u sekundi. U tom trenutku je prepoznao sebe u mom pogledu. Nikada posle toga više nije udario mamu.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Ona je sa roditeljima, bratom i sestrom živela u skromnim uslovima, jer tata nije želeo da ulaže u kuću.

- Stanovali smo u dve sobe, od kojih jedna nije imala prozor. Tata je digao kredit za kuću, ali je umesto toga sebi kupio motor. A mi smo salamu od 100 grama delili na tri dela. Kupali smo se u koritu jer nije bilo vode. Nikada nisam slavila rođendane, jer nisam imala gde da dovedem društvo. Međutim, pošto je bio sujetan i pomalo bahat, otišao je kod svog šefa i bez blama tražio stan, iako je prethodno dobio kredit koji nije iskoristio za kupovinu nekretnine. Na kraju je uspeo da dobije papir na kom je bio pečat kabineta predsednika republike Jugoslavije Josipa Broz Tita, koji mu je dodelio trosoban stan - ispričala je, između ostalog, Nadica.

Autor: pink.rs

#Kija Kockar

#Nadica Zeljković