AKTUELNO

Glumac Bratislav Slavković Keša preminuo je u petak u Gerontološkom centru u Kragujevcu. Glas Šumadije javlja da je Keša preminuo u 76. godini, nakon kraće bolesti.

Jedan od najpoznatijih i najomiljenijih kragujevačkih glumaca skoro celu karijeru proveo je u svom rodnom gradu kao član ansambla našeg Teatra, nekada "Joakim Vujić" a potom Knjaževsko-srpskog a četiri godine je bio i član Narodnog pozorišta u Podgorici. U mladosti se uspešno bavio i sportom i igrao za podmladak FK "Radničkog".

Sa pozorištem je nastavio saradnju igrajući u predstavama i kada je otišao u penziji. Aktivno je sve do pandemije snimao za domaću televizijsku i serijsku produkciju.

Foto: Printscreen YouTube

Kešu je TV publika gledala u serijama "Srećni ljudi", "Selo gori, a baba se češlja", "Moj rođak sa sela", "Ravna gora", "Nemanjići", "Ubice mog oca", "Šifra Despot", "Sinđelići", "Urgentni centar"...

Jednu od poslednjih uloga ostvario je u filmu "Moj jutarnji smeh", poslednjem ostvarenju koje je voljeni srpski glumac Nebojša Glogovac snimio pred smrt. Vreme i mesto sahrane Bratislava Slavkovića, popularnog Keše biće naknadno objavljeni.

Autor:

#glumac

#preminuo