AKTUELNO

Vest o smrti kolege ih je duboko pogodila.

Glumac Andreja Maričić preminuo je 30. juna u 62. godini, saopštilo je njegovo Narodno pozorište u Beogradu. Andreja je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića, na klasi sa Sonjom Savić, Žarkom Lauševićem, Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem i Suzanom Petričević.

Foto: Facebook.com/Andreja Maričić

Bule je veoma teško podneo vest o njegovoj preranoj smrti.

- Andreja i ja smo se družili od najranijeg detinjstva. On je bio moj najdraži prijatelj iz mladosti, a posle smo se družili i zajedno studirali. Ceo život smo ostali dobri drugari. Otišao je veliki glumac. Andreja ću pamtiti kao čoveka koji je uvek zračio pozitivnom energijom - kaže Goncić.

Foto: TV Pink Printscreen

I Jelenu Gavrilović zatekla je vest o smrti dragog kolege:

- Andreja je bio jedan od najdivnijih ljudi iz našeg posla koga sam upoznala! Čovek raskošnog talenta, neko ko je mogao da ima svetsku karijeru. Uvek sam mu govorila da je on srpski Džeremi Ajrons.

Foto: TV Pink Printscreen

Prvu zapaženu ulogu odigrao je u kultnom filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića", u kojem je tumačio lik Zvonka Mihajlovića, koji je bio najbolji prijatelj glavnog junaka. Andreja Maričić bio je oženjen rediteljkom opere Narodnog pozorišta Ivanom Dragutinović, ima tri ćerke - Milicu, Teodoru i Aleksandru.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.K.