AKTUELNO

Nije sakrila nijedan detalj!

Pevačica Violeta Viki Miljković bila je specijalni gost u novom izdanju emisije "Premijera Vikend - Specijal" na televiziji Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Miljkovićeva se na samom početku dotakla svog rodnog grada i detinjstva koje je provela u njemu.

Niš je moj rodni grad koji volim najviše na svetu. Došla sam u Beograd sa 19 godina i mislila sam da se nikad neću navići na ovaj život ovde i u početku mi nije prijao dok nisam upoznala Tašketa. Vrlo često odlazim u rodni grad, volim kad se vratim uspomenama koje vezujem za moje detinjstvo, odrastanje, moje roditelje... Svašta nešto lepo me vezuje, Niš je grad sa posebnom dušom – priča Viki.
Ja sam generalno osoba koja ne stremi onome što nema. Ja sam uvek zadovoljna sa onim što imam, mene čine zadovljnom male stvari, i to je mnogo dobra osobina kod mene, to pokušavam i kod sina da usadim. Ono što imam, koliko god to bilo malo, sitno ili veliko, ja sam uvek zadovljna i ne gledam u tuđe dvorište. Meni je uvek moje najlepše i najbolje, prosto sam tako naučena – kaže pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

Najlepše uspomene nosim iz srednje škole. Osnovna je bila jako lepa, ali se mnogo toga ne sećam. Srednja je bila divna i to su bili jako lepi dani, najviše sam se družila sa svojim društvom. Kad sam krenula na Akademiju u Prištini, karijera je započeta, snimila sam pesme, vrlo brzo sam počela da je pohađam vanredno. Nisam mnogo vremena provela tamo družeči se, više sam bila u Beogradu – priča Miljkovićeva.
Uvek sam bila posebna jer sam se bavila narodnom muzikom, ali se nikad nisam tako oblačila i ponašala kao folk pevačice. Svi smo se drugačije oblačili, nismo se mešali sa drugim školama. To je moj najleši period – rekla je VIki.

Foto: TV Pink Printscreen

Viki kaže da je bila pravi "tatin sin".

Znala sam da se potučem, naravno. Moj tata je bio prosvetni radnik, ali pre toga je bio vaspitač u istražnom zatvoru, možeš da zamisliš kakva je disciplina vladala u kući. Tata je bio Crnogorac, glava familije i sve je bilo podređeno njemu. Ponosna sam što je bio tako strog. Nije bilo tesne garderobe, nema dekolitranih stvari, iako to sad nosim. Nosila sam tri broja veće sakoe, muške majice... Kad vratiš te neke snimke sa početka moje karijere, videćeš da je na meni sve šljampavo i široko – priča ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Ipak, njen otac nije bio za to da se postane pevačica i uplovi u estradne vode.

Istina je da tata nije bio za to da budem pevačica. U mojoj familiji je većina sa više magistrura, doktorata... Da ja budem pevačica bilo mu je nezamislivo. Hteo da je da budem lekar. Kad sam rekla da hoću da upišem muzičku školu, nije bilo kao sada. Imala sam 16-17 godina kad sam počela, kad sam došla kod Marine i Fute, bilo je skroz drugačije viđenje estradnih ličnosti. Našli smo kompromis i zahvalna sam mu na tome, da završim školu, da završim akademiju i da budem obrazovana u tom smislu, pa da mogu da se bavim ovim poslom. Dokazala sam da mogu biti estradni umetnik, ali da sam obrazovana i da nema skandala, golotinje, i da ne bude sve nakaradno, mnoge vrednosti su poremećene – zaključuje Viki u emisiji "Premijera - Vikend Specijal".

Autor: P.R.

#Violeta Viki Miljković