AKTUELNO

Nije mu bilo svejedno

Pevač Novica Zdravković preminuo je noćas u KBC Zvezdara. Kako je već poznato, on je bolovao od kancera bešike više od dve decenije, a pre nekoliko godina je tumor postao maligan. Osim po svojim pesmama, Novica je bio poznat i kao mlađi brat legendarnog Tome Zdravkovića.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Kao i sva braća, njih dvojica su imali svađe i nesuglasice, ali su se i jako voleli i poštovali. Tomina smrt je Novici teško pala, a pored toga ni odnosi u porodici nisu bili bajni. Naime, Novica i Tomina udovica Goca nisu razgovarali 30 godina.

- To je njeno, nek joj je na duši, tako da kažem. Ja sa tim nemam nikakve veze, čista mi je savest. Valjda nije htela da prizna, a ja niti sam šta tražio niti hteo da bude. Najednom se desilo, otkako je Toma umro, ona je prestala da govori sa mnom. Ja sam pitao da li mogu da poslužim, bilo je puno ljudi kući, da bih joj pomogao, hteo sam da uzmem piće da ih poslužim. Ona je stala na prag i rekla "Ti možeš u svojoj kući da radiš to, a u mojoj ne možeš". Nikad nisam saznao razlog, nikad, do današnjeg dana. Posle na groblje kad sam dolazio, zabranjivala je Saši da priča sa mnom, sve sam iza leđa morao da mu dajem 100 maraka da ona ne vidi - rekao je Novica Zdravković svojevremeno za domaće medije.

Foto: E-STOCK/MILOŠ RAFAILOVIĆ, PRINTSCREEN YOUTUBE/TOMA ZDRAVKOVIĆ

Autor: N.V.