AKTUELNO

Grupa "Montenigersi" devedesetih godina imala je ogromnu popularnost, i nisu ni slutili da će njihovi snovi biti prekinuti velikom tragedijom.

Pre 22 godine, Nebojša Saveljić u 28. godini poginuo je u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, a njegova smrt potresla je čitav region.

31. oktobra 1999. godine, oko 3:45 ujutru, vozilo u kome se nalazio Saveljić je zbog neprilagođene brzine prešlo na suprotnu stranu i udarilo u stenu, a od siline udarca prevrnulo se na krov i zatim sletelo u jarak pored puta.

Foto: Printscreen YouTube/KomunaOfficial

Osim popularnog pevača u teškoj saobraćajnoj nezgodi poginulo je još dvoje ljudi, a jedna devojka je teško povređena.

Nakon tragedije koja se dogodila 31. oktobra 1999. godine bend "Montenigersi" je nestao. Drugi član grupe, Igor Lazić Nigor, smogao je snage da nastavi samostalnu karijeru, a prva pesma koju je snimio bila je posvećena upravo njegovom velikom prijatelju Nebojši. Reč je o numeri "Ne brže od života".

Nigor je zatim osnovao i fondaciju "Sky forever", čiji je cilj pokretanje, preduzimanje i finansiranje društvenih aktivnosti radi stvaranja uslova za povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Talentovani crnogorski muzičari kročili su na javnu scenu 1988. godine, kada je najpre osnovan bend "Brake boys", da bi od 1994. počeli da nastupaju kao "Montenigersi". Pored Nebojše Saveljića Neba i Igora Lazića Nigora prvobitnu postavu činio je još jedan član - Duško Nikolić. Međutim, Saveljićeva prerana pogibija nije bila prva tragedija koja ih je zadesila. Sa prvim uspesima bend je doživeo i prvu veliku nesreću - Duško Nikolić preminuo je od leukemije.

Foto: Printscreen YouTube

Porodica, prijatelji i publika nikada nisu zaboravili Saveljića, a Nigor se i danas kada bi Nebojša proslavljao 50. rođendan da je među živima, emotivnom porukom na svom Instagramu prisetio svom prijatelja i saradnika.

Eee da si tu, pa da se danas napijemo za tvoj 50. rođendan - napisao je Nigor.

Foto: Printscreen YouTube

Autor: M.M.

#Igor Lazić Nigor

#Montenigersi

#Nebojša Saveljić Nebo