AKTUELNO

Jedini način na koji sam mogla da ga pobedim je intelektualno, nadmudrila sam ga - ističe glumica.

Nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je nedavno optužila kolegu Branislava Lečića za pokušaj silovanja, uživo iz Australije govori o traumama kroz koje je prošla.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Instagram.com/dr_merima_isakovic

- Kad sam videla besomučni linč koji je Lečić vodio prema Danijeli (Štajnfeld) odlučila sam da joj pružim ruke. Nisam do tada znala za Danijelu. Odreagovala sam prema tome što sam čula na njenom snimku. Prepoznala sam osećaj bola u njenom kriku posle devet godina lečenja i preživljavanja stresova i razmišljanja o samoubistvu. Strašno je da se njega ljudi toliko boje. Kad sam pričala sa jednom od koleginica, a posle sa Danijelom, kada se ona vratila probala je da nađe advokata, ali dugo nije mogla da nađe nekog ko će da prihvati taj slučaj. Nije ih zanimalo. Ja ga se ne bojim, taj strah sam davno prevazišla i više nikad nije mogao da me uplaši. Taj finalni akt se nije dogodio u mom slučaju, verovatno jer sam u jednom trenu shvatila da je on fizički jači od mene i da ga ja ne mogu nadvladati. Jedini način na koji sam mogla da ga pobedim je intelektualno, nadmudrila sam ga, da me je silovao, ja ne znam da li bih ostala živa... - navela je Merima. 

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ, PRINSTCREEN YOUTUBE/BLOOMBERG QUICKTAKE, PRINTSCREEN YOUTUBE/ HOLD ME RIGHT FILM

Lečića je prema njenim rečima srela već sutradan na probi.

- Polako sam mu prišla, pogledao me je oduševljeno, a ja sam mu vratila 10 dinara koje mi je posle silovanja dao za taksi da se vratim kući. Naredne dve godine smo bili učionica do učionice na fakultetu, ali nisam nijednom pogledala u njega - rekla je Merima. 

Foto: Facebook.com/Merima Isaković

Prvi put su razgovarali posle dve godine kad je Lečić plakao preko telefona.

- Poverovao sam da je shvatio. Rekao mi je da sam mu dala najveću lekciju u životu i da neće više nikad. Ja sam mu stvarno poverovala. Ne znam šta se posle desilo sa njim - dodaje nekadašnja glumica.

Podsetimo, Merima Isaković, koja sada radi kao neuropsiholog, tvrdi da je dostavila tužilaštvu pismo u kome je navela da postoje svedoci koji bi mogli da govore o tome kako ih je glumac Branislav Lečić seksualno uznemiravao.

Takođe tvrdi da postoji još nekoliko Lečićevih žrtava koje su spremne da progovore.

Autor: M.K.