AKTUELNO

Ona je naglasila da ove devojke žele da doprinesu da se "njima znani nasilnik zaustavi".

Bivša glumica, a sada psiholog Merima Isaković tvrdi da je dostavila tužilaštvu pismo u kome je navela da postoje svedoci koji bi mogli da govore o tome kako ih je glumac Branislav Lečić seksualno uznemiravao!

Glumica, koja je posle 43 godine priznala da je Lečić pokušao da je siluje, sada objašnjava da joj se javilo nekoliko žena koje su, kako kaže, takođe žrtve glumca, a koje su spremne da pred tužilaštvom svedoče u slučaju koji je u martu protiv njega pokrenula koleginica Danijela Štajnfeld, optuživši ga za silovanje.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sve bile studentkinje

- Sve su u to vreme bile studentkinje i imale su između 20 i 24 godine, one se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja. Voljne su da svedoče pred tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje - rekla je Isakovićeva.

Ona je naglasila da ove devojke žele da doprinesu da se "njima znani nasilnik zaustavi".

- Nadaju se da država može da nađe načina da se organizuje zakonska zaštita svedoka, profesionalna podrška žrtvama, njihovim porodicama, kao i porodicama nasilnika. Napisala sam pismo tužilaštvu, ono je priloženo u predmetu "Štajnfeld", tamo sam ih obavestila da postoje svedoci koji, naravno, ne mogu da svedoče direktno o istinitosti seksualnog nasilja nad Danijelom jer nisu neposredno tome prisustvovali, već o karakteru Lečića, koga smatraju nebezbednim za mlade žene, u šta su se uverile lično - ispričala je Merima.

Foto: Instagram.com/dr_merima_isakovic, Printscreen YouTube, Tanjug/Tara Radovanović, Facebook.com/Merima Isaković

Ona je istakla i da je nit koja povezuje svedočenja novih devojaka njihova izjava: "Svi su oko nas sve znali, ali niko ništa nije uradio ili nije mogao. Baš ništa što bi ga zaustavilo."

Takav je oduvek

- Starije kolege, direktori pozorišta, reditelji, producenti, pa i oni koji su studirali s njim u klasi govorili su im da ga se čuvaju. Citiram: "Takav je oduvek bio, još na fakultetu." Savetovali su ih da ga se klone, da se ne osmehuju u njegovom prisustvu, da mu ni u kom slučaju ne daju broj telefona - rekla je i pojasnila da su devojke odbijale projekte sa njim.

- Njemu bi trebala stručna pomoć, ako ne svojom voljom, onda sudskom odlukom, da prihvati terapiju i radi na rešavanju kontrole nagona - zaključila je Merima.

Podsetimo, Branislav Lečić saslušan je ranije u policiji povodom optužbi Danijele Štajnfeld da ju je 2012. silovao. Negirao je optužbe i prošao poligraf.Kurir je juče pokušao da kontaktira sa Branislavom Lečićem povodom ovih navoda, ali on nije odgovorio na naša pitanja. 

Autor: M.K.