AKTUELNO

"Povezanost sa prirodom i spiritualnost mi pomaže da bolje razumem ko sam".

Novak Đoković, najbolji teniser na planeti, pažnju svetske javnosti osim svojim profesionalnim uspesima privlači i pojedinostima iz svog privatnog života - neretko posećuje čudna mesta na planeti, imao je razne spiritualne učitelje, meditira, a u najtežim trenucima spas traži u pravoslavnoj veri. Sada je, u razgovoru za italijansku "La Stampu", govorio o svom odnosu sa prirodom, a čini se da je uspeo da spoji nespojivo.

-  Meditiram i molim se svakodnevno, jer mi to pomaže da budem u kontaktu sa dušom i kosmičkom energijom. Verujem u pozitivne emocije, trudim se da kod svih vodim dobre stvari. Nisam savršen, još kako. Postoji strana mog karaktera i ponašanja koja mi se ne sviđa, koje se sramotim. Služe da me podsete da je preda mnom dosta posla. Povezanost sa prirodom i spiritualnost mi pomaže da bolje razumem ko sam. Taj proces se nikad ne završava - istakao je Novak Đoković.

Govorio je i o vlastitim pogledima na svet, koji nisu u skladu sa svetskim mejnstrimom.

Ne možemo da razdvojimo osobu sa terena od one van njega. Uvideo sam da ono što radim, o čemu razmišljam i te kako utiče na moju igru i sreću. Zato se trudim da mi um bude otvoren. Na sebe, ali i sve ljude na planeti gledam u duševnom smislu. Tek onda sledi ono telesno. Ako 100 ljudi pitate šta im je njavažnije u životu, 99 će vam reći da su to zdravlje, sreća i radost, spospobnost da ih prenesete na druge. Verujem da smo večni kroz postojanje naše duše, a ne tela - zaključio je Đoković.

Autor: D.T.

#Novak Đoković