AKTUELNO

Tuga!

Na današnji dan navršava se pet godina otkako nas je napustio legendarni Velimir Bata Živojinović. U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas se okupila njegova porodica, prijatelji i poštovaoci njegovog lika i dela.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Sin Miljko Živojinović je došao među prvima, Branko Ružić i Dragan Petrović Pele, Vesna Jugović su takođe stigli na pomen. Na pomen legendarnom glumcu je stigao i predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

"Ovo će biti poslednji pomen koji će biti održan u Aleji zaslužnih građana, planiramo na jesen ako nam dozvole uslovi da ga prebacimo u selo kod Mladenovca gde mu je sahranjena supruga", rekao je Miljko, sin Bate Živojinovića.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Njemu nije bilo dozvoljeno da prisustvuje sahrani svog oca, u maju 2016. godine. Apelacioni sud je u februaru 2015. godine ukinuo jedinu poternicu za njim jer je oslobođen optužbi u slučaju "Stečajna mafija" , koja je 16. marta i formalno uklonjena, a 19. marta iste godine raspisane su dve nove poternice pošto se protiv njega i dalje vode dva krivična postupka zbog navodnih krivičnih dela. Zbog toga nije mogao da se vrati u Srbiju.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Podsetimo, legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je pre 5 godina u 84. godini života. Bio je jugoslovenski i srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac. Na filmskom platnu debitovao je 1955. godine u filmu "Pesma sa Kumbare".

Foto: Instagram.com

Autor: M.M.

#Milojko Živojinović

#Velimir Bata Živojinović