AKTUELNO

Živi pravu bajku.

Folk pevačica Seka Aleksić godinama se borila za potomstvo, a sada je ispričala koliko joj se život promenio otkako je postala majka dva dečaka. Seka je otkrila i kako sa suprugom Veljkom odgaja svoje sinove Jakova i Jovana, sa kakvim se izazovima svaki roditelj svakodnevno sreće, ali i čemu su je naučili njeni naslednici.

Foto: privatna arhiva

Koliko je teško, a koliko lako biti mama?

- Kada postanete mama život vam se totalno promeni, gledate drugačije i pozitivnije na sve stvari oko vas, trudite se da se družite samo sa ljudima koji vam prenose dobru energiju, barem je tako bilo u mom slučaju. Bilo mi je teško da dođem do potomstva, sada je hvala bogu situacija totalno drugačija i uživam kao majka dva dečaka. Nadam se da ću uskoro proširiti svoju porodicu.

Šta svaka mama mora da zna kada je roditeljstvo u pitanju?

- Po mom mišljenju, ključne osobine koje bi morala da poseduje svaka majka su ljubav i nesebično davanje, odatle kreće sve. Trudim se da svojoj porodici pružim bezrezervnu ljubav, mislim da je to divna stvar koju može jedna majka da pruži svojoj porodici.

Foto: Instagram.com

Šta sve danas majke u Srbiji žrtvuju zbog te najbitnije uloge?

- Zbog svoje dece bih sve žrtvovala, za njih živim, za njih dišem, oni su mi nešto najsvetije. Izazova u roditeljstvu ima mnogo, uvek se trudim da budem prisutna u svakoj situaciji kada je reč odrastanje moje dece.

Kako Veljko i ti vaspitavate sinove?

- Uloga roditelja je veoma teška i odgovorna. Svesna sam da od toga kako sada budemo vaspitavali svoju decu zavisi kakvi ljudi će oni postati kasnije. Veljko i ja smo tradicionalni tipovi i trudimo se da tako i odgajamo decu, da im usadimo prave vrednosti. Treba pustiti decu da budu svoja, ali mi smo tu da ih usmerimo.

Foto: privatna arhiva

Autor: M.M.

#Seka Aleksić