AKTUELNO

Slučajnost ili nešto drugo?

Osim za druženje sa fanovima i prijateljima, kao i u promotivne svrhe, poznate ličnosti često koriste društvene mreže i za takozvane „thirst trap” objave, koje su vremenom – samo podigli na viši nivo i tako otišli u, kako im je javnost zamerala, bezobrazluk, prostakluk… „Thirst trap” je isprva osmišljena kao objava u kojoj se korisnik oslanja na, najčešće, zavidan izgled i njime privlači ogromnu pažnju, uglavnom na Instagramu. Međutim, čist eksplicitni sadržaj mnogima se „potkrao” na estradi i najčešće bez ikakvog posebnog povoda. Ovim „zamkama bez srama”, osim Bube Korelija koji je već nekoliko dana na tapetu zbog svoje eksplicitne fotografije, prepustile su se i brojne druge zvezde, pa zatresle čitavu scenu. Edita Aradinović, Severina, Baka Prase, Peđa the Boy, Dara Bubamara, samo su neki u nizu koji su kako namerno, tako i slučajno „počastili” publiku fotografijom koja malo šta ostavlja mašti.

Nakon ovog poteza koji je sve podigao na noge, pojedine javne ličnosti su pokušale da se „operu” od brljotina koje su napravili, pa su se pravdali kako je u pitanju „foto-montaža”, „da su stisli pogrešno dugme” ili pak „samo hteli da provuku fotografiju kroz filter”. Šta je pozadina priče, prava istina – još uvek nije poznato, ali ove fotografije će ih još dugo pratiti.

Oko Amara Hodžića podigla se ogromna prašina pošto je objavio fotografiju na kojoj mu se vidi polni organ. Reper je kroz nekoliko minuta obrisao sporni Instagram stori, ali to nije zaustavilo komentare šokirane javnosti, koja je delila ovu objavu na drugim profilima.

Pošto je među prilično aktivnima na pomenutoj mreži, malo ko je pomislio da je ovaj neprimereni sadržaj tek slučajno plasiran – na šta su najoštrije odreagovali roditelji, čija ga deca prate i kojima je on jedan od uzora. Čak su i apelovali da mu se trajno isključi nalog, kako omladini ni bi davao loš primer.

Foto: Instagram.com

Edita Aradinović – šta je bilo, bilo je…

Na veliko iznenađenje njenih pratilaca na Instagramu, svi su bili „pozvani” na jedno pevačicino jutarnje tuširanje. Sporna fotografija je, kako je kasnije objasnila, „slučajno otišla u etar, kad je htela da je provuče kroz filter”.

– To je bilo još pre tri meseca, nastala je prilikom jutarnjeg tuširanja i stajala je samo pet sekundi na Instagram storiju. Htela sam da je „provučem” kroz filter – pravdala se Edita, piše „Alo”: Fotografija nije bila namenjena širokoj publici i pratiocima. Desilo se, šta je tu je. Od tada se više ne kupam sa telefonom – zaključila je ona, kojoj će ovaj potez ipak malo ko zaboraviti.

Foto: Instagram.com/editaaradinovic

Vesna i Đole Đogani takođe su svojevremeno ovekovečili prilično intiman trenutak, fotografišući se u kupatilu. Pevačica je možda uspela „da sakrije sve”, ali lavina komentara bila je i više nego očigledna. Jedni su ih hvalili, a drugi kritikovali ističući kako „kao najavljuju spot, a u stvari samo traže pažnju”.

Među brojnim ispadima zbog kojih se podizala prašina oko jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, ne može da iznenadi ni njegova eksplicitna fotografija iz kupatila, za koju je pozirao potpuno nag, a onda kao flomasterom – sebi nacrtao pantalone.

Foto: Instagram.com/bakaprase

Dara Bubamara: Nikako da se opametim!

Nešto starijoj koleginici sa javne scene, s druge strane, pre nekog vremena se „omaklo dugme” u krajnje neprimerenom trenutku. Kao već iskusna akterka ovakvih slučajnosti brzo je sve obrisala, naglasila kako joj to nije bila namera, pa ispričala i kako se šalila s drugaricom na tu temu, ali kad joj se prvi put desila slična neprijatnost – nimalo joj nije bilo pravo.

Podsetimo, Dara je 2015. godine, dok je još bila u braku s Milanom Kesićem i te kako imala potrebu da se pravda, pošto su izvesne vrele fotografije isplivale u javnost. Tada, na sva zvona je optužila svog kuma da je ukrao eksplicitni sadržaj i još eksplicitniju prepisku, pa to plasirao.

Foto: Instagram.com

– Žao mi je što se nisam opametila posle svih skandala, ali verovatno neću prestati da se slikam gola. Ja kad sebe vidim u ogledalu, pomislim: „Najbolja riba na estradi!” Samo se zbog toga i slikam”, rekla je svojevremeno Dara za medije.

Foto: Instagram.com/darabubamara_official

„Vreme druženja, mladosti i bezbrižnosti”

Nada Topčagić jednom prilikom je bez pardona sa pratiocima podelila toples fotografiju, za koju je pozirala sa voditeljkom Suzanom Mančić. Na još veće iznenađenje publike, pevačica nije krila da je ih je fotografisao njen suprug Zlatko.

– Vreme druženja, mladosti i bezbrižnosti! Moja draga Suzana Mančić i ja. Crna Gora. Autor slike moj Zlaki – napisala je tada Nada, pa mnoge, koji na ovako nešto nisu računali, ostavila bez reči.

Foto: Instagram.com/topcagicnada

Predrag Jovanović, poznatiji kao Peđa the Boy, „prešišao” je i 70, a o njegovom skandaloznom potezu iz jednog rijaliti formata i dan-danas se priča. Pevač je svoje četvoro dece obrukao pred milionima, kada se skinuo pa pokazao polni organ. Sve se odvilo pre oko 14 godina, ali nikako da padne u zaborav.

– Drago mi je da sam ostavio trag. Međutim, imao sam problem. Mnogi su mi ismevali ćerku kada bi saznali da je moja – ispričao je postiđeni Jovanović jednom „Kuriru”: Pričali su joj „tvoj tata je ovo, tvoj tata je ono”, pa je zbog toga i plakala. Neću više da je povređujem, živi sa ocem, a ne sa majkom, tako da sam se u potpunosti njoj posvetio – zaključio je.

Javnost su pre tri godine šokirale eksplicitne fotografije pevalice Severine, na kojima je hrvatska muzička zvezda pozirala potpuno naga. Uprkos tvrdnjama da je u pitanju foto-montaža, od salve oštrih komentara na društvenim mrežama nije joj bilo spasa.

Foto: Instagram.com

Ova afera je danima bila i glavna tema medija, na koju je pevačica sa timom svojih saradnika odgovorila saopštenjem da je u pitanju čista foto-montaža: „Navedene fotografije nisu verodostojne, to jest na ko zna koji nezakonit način su nastale – stiglo je bilo na adresu „Blica”: Pribavljene fotografije predstavljaju foto-montažu – tvrdio je tim advokata u saopštenju nakon skandala.

Autor: M.M.