AKTUELNO

Mnogobrojne poznate ličnosti neretko svoju decu ljube u usta!

Jedna od pevačica koja rado govori o ovoj temi je Vesna Đogani. Kako kaže, sina je prestala da ljubi u usta kada je ušao u pubertet.

- Ljubim svoju decu u usta. Sina sam prestala da ljubim kad je ušao u pubertet, negde u petom, šestom razredu. Meni je potpuno prirodno da se deca ljube u usta i nije mi jasno zašto to osuđuju, pazim samo kad sam našminkana. Zagrljaj i poljubac nas leče. Svi oko mene grle i ljube decu u usta, ne znam je to štetno, i u inostranstvu sam to videla da je to normalno. Pedijatar mi je čak rekao da je to normalno i da tako jačam imunitet svom detetu. Đole takođe ljubi svoju decu - rekla je pevačica. 

Foto: TV Pink Printscreen

Da li je ljubljenje dece u usta izraz ljubavi, kako deca shvataju ovu vrstu poljupca i koje su negativne posledice ovakvog izražavanja ljubavi otkrio je pedijatar Saša Milićević.

- Poljubac je divna stvar i jako važna za odrastanje deteta, ali baš u usta ne, to može da dovede do toga da dece dobije klicu bakterija koju majka ima i da onda nastanu razni problemi. U usta se ljubi partner, a deca ne. Postoje različite infekcije ne samo usne duplje, nego i disajnih puteva, zato to treba i izbeći. Usta su ulazan put za infekcije, zato se takav poljubac treba izbegavati. Pogotovo ne treba ljubiti sinove u kasnijem dobu, to može da ima neke svoje posledice - rekao je pedijatar. 

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: S.T.