AKTUELNO

Tuga!

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je danas posle duže bolesti u 74. godini života, u Beogradu, a njegova iznenadna smrt potresla je srpsko glumište.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Glumica Lidija Vukićević je tužne vesti tek saznala.

Jao, preminuo je? Jao, dobri moj Feđa! Ne smem više ni da otvorim novine. Strašno! Ne mogu više da podnesem toliku količinu smrti. Feđa je bio jedan divan miran tih čovek i kolega – započinje potresena glumica.
Smrt je postala svakodnevnica, užas! Jao, Feđa, kako mi je teško! Mi smo radili, lepo se družili, on je jedno tako divno i toplo biće i uvek sa osmehom na licu, mnogo mi je teško – rekla je Lidija.

Foto: Instagram.com/vukiceviclidija

Čuvajte se, danas se više ne kaže "doviđenja", nego čuvajte se – zaključuje glumica.

Proslavljena glumica Svetlana Gojković je i dalje u šoku nakon što je primila tragične vesti, pa je izjavila da je jako uznemirena i tužna.

Ne mogu da dođem sebi još, jako sam tužna! Kad sam čula ostala sam na mestu. Pamtim ga kao kolegu, prijatelja, dobrog čoveka, on je bio u punoj snazi, ova vest me je šokirala – započinje Svetlana drhtavim glasom.

Foto: Tanjug

Ne mogu još da akseptiram da se to dogodilo. Bio je veliki čovek, čula sam da se razboleo, da je išao na operaciju, ali sam uvek mislila da će se iščupati, jer, kažem vam, uvek je bio u punoj snazi. Ne mogu da dođem sebi – rekla je glumica.

Glumica Eva Ras je Feđu poznavala dugi niz godina, ali nije znala da je njen kolega preminuo, čak ni da je bolovao, pa je ostala zatečena i iznenađena.

Nije moguće, nije bio ni bolestan. Nisam uopšte znala. Jako mi je žao. On je bio pravi gospodin, sa njim se nije moglo biti u lošim odonosima. Baš sam iznenađena... Žao mi je – ispričala je tužno Eva.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Ovim povodom oglasila se i glumica Jelica Sretenović, koja kaže da je upravo čula vest o Feđinoj smrti.

Upravo sam saznala... Radila sam sa Feđom, jako je to tužno... samo ružne vesti... kao da je nešto udarilo nas umetnike – počela je glumica.
Veoma lepo smo se slagali, čak smo i u jednom momentu bili i komšije, samo lepe uspomene me vezuju za njega. Jedan ispravan čovek i kolega. Saučešće ćerki – poručila je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Jelica je dodala da je upoznata sa gubitkom sina koji glumac nikada nije uspeo da prežali.

On je doživeo tragediju sa sinom i ja mislim da se on od toga nikada nije oporavio od tog gubitka – zaključila je Jelica vidno tužna.

Autor: P.R.

#Eva Ras

#Feđa Stojanović

#Jelica Sretenović

#Lidija Vukićević

#Svetlana Bojković