AKTUELNO

Pevačica ima i trik protiv gladi!

Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović uvek je važila za jednu od najzgodijih, ali izgleda da je i ona u jednom periodu kuburila sa viškom kilograma.

Foto: TV Pink Printscreen

Folk zvezda je, kao i svaka žena, u jednom periodu kuburila s kilogramima. Pošto se ugojila pet kilograma i nije se dobro osećala u svojoj koži, rešila je da potpuno promeni način ishrane. Ceca kaže da se već godinu dana hrani po savetu nutricioniste.

- Skroz sam promenila način razmišljanja o ishrani. Nije stvar u tome da li ću da smršam, već da jedem zdrave namirnice - započinje priču Ceca.

Ona ističe da se pre nekoliko godina ugojila pet kilograma jer nije vodila računa o ishrani.

- Nikad nisam imala problem sa kilažom, jer mi je genetika odlična. Medutim, pre izvesnog vremena počela sam da se gojim. Suočila sam se sama sa sobom i rekla sebi da želim, pre svega, zdravije da živim! Posetila sam sjajnu nutricionistkinju, koju godinama znam preko zajedničkih prijatelja. Ona mi je stalno govorila: "Dođi, Ceki, da ti samo malo korigujem ishranu", a ja sam uvek nalazila izgovore da meni to ne treba. Bila sam ubeđena da se zdravo hranim, a uz sve to postila sam svaki post. Na kraju sam shvatila da želim promenu, pozvala sam je i zajedno smo napravile plan po kom se hranim. Pošto obožavam meso i salatu, ishrana mi se bazira na tome - priča Ceca.

Foto: Dejan Milićević

Ražnatovićeva je otkrila da joj je na početku bilo veoma teško.

- Prvih nedelju dana mi je bilo najteže jer je veoma bitno u koliko sati jedem. Nije mi bilo lako da uskladim vreme za obroke sa svojim poslovnim obavezama. Naime, između obroka mora da prođe bar tri-četiri sata. Ali posle je išlo sve lagano. Navikla sam se na taj režim ishrane i sada ne znam kako bih drugačije.

Ceca otkriva da ponekad oseti potrebu za slatkišima, ali i za to ima rešenje.

- Kada mi se jede nešto slatko, pojedem, ali po recepturi nutricionistkinje. Verovali ili ne, postoji recept za zdravi voćni puding. Takođe je važno biti umeren u svemu. I ako pojedete nešto što ne bi trebalo, bitno je da se sutra vratite svom režimu, a ne da govorite: "Od ponedeljka ću".

Foto: TV Pink Printscreen

Osim što je promenila ishranu, pevačica je počela i da trenira.

- Pošto nisam ljubitelj vežbanja, pronašla sam najbolji način da ostanem u kondiciji a da ne moram da ostavim dušu u teretani. Otkrila sam čari EMS vežbanja - obučete odelo kroz koje ide struja. Ti treninzi traju pola sata, radi vam svaki mišić, a rezultati su odlični - otkrila je Ceca.

Foto: Dejan Milićević

Cecin jelovnik

Doručak: Ovsene pahuljice sa voćem i čija semenom Ručak: Orada i zelena salata Večera: Potaž od bundeve

TRIK SAVET: Ukoliko osetite glad, popijte čaj od đumbira jer on daje osećaj sitosti.

Autor: M.M.

#Svetlana Ceca Ražnatović