AKTUELNO

Njene uloge su ostavile trag!

Glumicu Maju Noveljić Romčević zavoleli ste u mnogim serijama poput ''Ljubav i mržnja'' i ''Ljubav u zaleđu''... Ona je dama posebnog šarma, a malo ko zna da je Maja udata za našeg poznatog scenaristu, dramskog pisca i profesora Nebojšu Romčevića.

Foto: TV Pink Printscreen

Glumica se rodila u Podgorici. Kada je došlo vreme za studiranje, najpre je prijemni ispit položila na Akademiji u Sarajevu, a zatim je studije nastavila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirala.

Od 1993. godine je u svetu filma i televizije, a njene prve uloge vezuju se za filmove "Elektra" i "Rođeni sjutra". Bila je i Veroslava u popularnom serijalu "Metla bez drške" i Kata u "Paradoksu". Velike uspehe je postigla igrajući u srpskim i hrvatskim serijama, poput serije "Ljubav u zaleđu" u kojoj je igrala Gogu Cukić, i "Stižu dolari", gde je bila Gvozdenova supruga. Svi je sigurno pamtite i po ulozi Valerije Savić u popularnoj seriji "Žene sa Dedinja".

Foto: TV Pink Printscreen

Međutim, Maja se u poslednje vreme ne pojavljuje u javnosti.

Životni izbor Maje Noveljič Romčević je umetnost, baš kao i izbor njenog supruga Nebojše Romčevića. O njegovom radu najbolje govore filmovi i serije za koje je pisao scenario i knjige koje je objavio: "Bićemo prvaci sveta", "Stado", "Ljubav, navika, panika", "Letnji dan popodne-roman","Rane komedije Jovana Sterije Popovića".

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Maja Novelić