AKTUELNO

Urnebesno i u duhu praznika!

Bivša zadrugarka i voditeljka emisije ,,Pitam za druga" Ivana Šopić otkrila nam je sa kim će ove godine provesti Vaskrs, prisetila se nekih dogodovština iz detinjstva, a onda nas je jednom rečenicom dovela do suza.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Kako ćeš proslaviti ove godine Vasrks?

- Ove godine ću Vaskrs provesti radno, radila sam i na Veliki petak i u subotu, meni to nije problem, izašla sam u susret kolegama koji nisu iz Beograda, a koji su hteli da praznik provedu sa porodicama, mi smo jedan tandem, ja volim da provedem Vaskrs u Beogradu, jer je on tada prazan i uvek mogu da nađem parking mesto.

Najlepši trenutak iz detinjstva kog se rado setiš?

- Najlepši trenutak koji pamtim vezan za Vaskrs jeste kada su moji drugari zajedno sa mnom išli od kuće do kuće i kucali ljudima na vrata i tražili da se kucamo i da razmenjujemo jaja. To mi je neki lep, bezbrižan period u životu, kog kad se setim mi je puno srce.

Foto: Privatna arhiva

Koji običaj svake godine ispoštuješ?

- Svake godine obavezno moja mama ofarba jedno zlatno jaje, ja sam to tražila kao mala, oduvek sam volela baš zlatno jaje, ne znam zbog čega i jedno jedino zlatno jaje specijalno za mene ofarba i svaki put bude drugačije, to je običaj kom se radujem, tradicija koja je spontano nastala.

Čiji ćeš vaskršnji zeka biti ove godine?

- Ove godine sam zec RED televizije i za Veliki petak sam skakajući ušla u studio i to mi je bio najsmešniji trenutak, jer sam pala, Panda je hteo da me pridrži i polomio svoj novi tablet. Po tome ću pamtiti Vaskrs, a ove godine sam red zeka.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Omiljeno jelo koje će se naći ove godine na trpezi?

- Omiljeno jelo koje ću spremati ove godine su jaja, skuvana! (smeh).

Da li si nekada varala sa drvenim jajetom?

- Uvek sam varala sa drvenim jajetom i nastaviću to da radim.

Foto: Privatna arhiva

Autor: Ognjen Bogdanović

#Ivana Šopić