AKTUELNO

U oslikavanju jaja su već godinama najveći umetnici moja mama i snaja Jelena i ja se u tu uskršnju radionicu mnogo ne mešam - otkriva jedno od najpoznatijih TV lica na našim prostorima.

Autorka i voditeljka emisije ''Magazin In'', koja se emituje na televiziji Pink, Sanja Marinković, u uskršnjem intervjuu za Pink.rs otkrila je kakvo značenje za nju imaju praznici, porodica, ali i ko je zadužen za ukrašavanje jaja i svečanu trpezu. Pored toga, poznata voditeljka priznaje i koliko joj je teško što ovaj Uskrs provodi bez oca, koji je preminuo u oktobru prošle godine, ali i da li je nakon razvoda ponovo emotivno ispunjena.

Koje su tvoje prve asocijacije na Uskrs? Koje običaje poštuješ i šta je ono što si naučila od svojih baka i od svojih roditelja, a što si prenela i u svoj dom kada je najradosniji hrišćanski praznik u pitanju? Kakva te sećanja vezuju na Uskrse iz detinjstva?

- Bake, deke i roditelji su razmazili mog brata i mene i sećam se da smo ove praznike provodili uz sve običaje kod kuće. Moja snaja Jelena i ja smo model ponašanja iz naših domova prenele na našu decu, pa se često ponašamo kao naše majke koje su kraljice švedskog stola, na kojem se uvek nađe mnogo slatkih i slanih iznenađenja za sve.

Foto: Privatna arhiva

Šta je ono što se trudiš da preneseš i na svog sina Strahinju kada su vera, obeležavanje praznika, tradicija i običaji u pitanju?

- Strahinja je običaje naučio uglavnom od svog deke i od oca Aleksandra. Svi praznični rituali i uskršnja euforija njega veoma raduju, kao i svu decu.

Da li ti neko pomaže ili sama na Veliki petak farbaš jaja u svom domu, koje tehnike koristiš i da li imaš neku svoju tajnu kada je ukrašavanje jaja u pitanju?

- U oslikavanju jaja su već godinama najveći umetnici moja mama i snaja Jelena i ja se u tu uskršnju radionicu mnogo ne mešam. Pomažu im Strahinja i ostala deca.

Foto: Privatna arhiva

Kako ćete ove godine provesti praznik i šta će se sve naći na svečanoj trpezi?

- Porodična okupljanja su recept za srećan život i mi ćemo danas, za Uskrs, svi biti na okupu kod moje mame u Zemunu. Kao što sam rekla, mnogo slatkih i slanih iznenađenja biće na švedskom stolu, kao i neizostavna uskršnja jaja.

Foto: Privatna arhiva

Ovo je tvoj prvi Uskrs bez oca, koliko ti je teško i šta ti najviše nedostaje u tim momentima, budući da su praznici negde asocijacija za porodicu na okupu?

- Svaki slobodan dan koristim da provedem sa svojom porodicom ili da negde otputujem. Nije svaki dan uskršnji dan, što znači da bi taj dan trebalo da bude rezervisan za trenutke velike porodične sreće. Nažalost, ovo je prvi Uskrs kada nećemo biti svi za svečanom trpezom i slagala bih kada bih vam rekla da mogu osmehom da kontrolišem svoja osećanja, jer mi tata mnogo nedostaje.

Da li se na tvom emotivnom planu nešto promenilo u poslednje vreme, da li si ponovo emotivno ispunjena?

- Nažalost, još niko nije ozbiljno okupirao moje misli i emocije. Verujem da na svetu ima više velikih ljubavi, nego uspelih brakova i strpljivo čekam.

Autor: M.K.

#Sanja Marinković