AKTUELNO

U Vaskršnjem intervjuu za naš portal progovorio je i o interakciji sa publikom tokom svoje emisije, kao i o zanimljivoj situaciji koja se nedavno desila.

Pre tri meseca je Željko Mitrović, vlasnik, glavni i odgovorni urednik televije Pink, pokrenuo novu eru informisanja u regionu. Sa radom je počeo Pinkov informativni kanal "Vesti", a na obostrano zadovoljstvo, u Pinkov tim se vratio Srđan Predojević, koji je jedan od glavnih urednika ovog kanala, ali i voditelj autorske emisije koju je publika brzo zavolela. Srđan je 16 godina vrlo uspešno vodio jutarnje programe, a ovog puta oprobao se u večernjem informativnom programu, tokom kog ima i interakciju sa publikom.

U vaskršnjem intervjuu za naš portal, Srđan nam je otkrio kako slavi Vaskrs, ali se i osvrnuo na uspeh kanala "Vesti" i svoje autorske emisije.

Foto: Pink.rs/D. Tanasijević

- Ove godine se zadesilo da su Prvi maj i Vaskrs dan za danom. Kako ćete provesti ova dva praznika i da li planirate da se malo opustite?

Praznujem samo Vaskrs i radujem se što ću dva dana posvetiti porodici. Međutim, i tokom vikenda se priprema emisija za ponedeljak, koja će biti praznična i informativna. Videćete kako jedna naša poznata ličnost slavi Vaskrs u Americi, kao i kako jedna srpska porodica, koja je obeležila našu istoriju, obeležava ovaj najradosniji praznik. Nekako je lakše pripremati emisiju u prazničnoj atmosferi, deca su već ofarbala jaja, raduju se, takmiče se ko će da pobedi. Kod kuće je ipak najlepše - ispričao je Srđan.

- Koji vaskršnji običaji su Vam najdraži i da li sa čitaocima našeg portala možete da podelite najdražu uspomenu vezanu za ovaj praznik?

Žao mi je što ove godine nećemo slaviti sa širom porodicom zbog epidemiološke situacije, to su mi prve asocijacije na Vaskrs. Nadam se da će pandemija sledeće godine već uveliko da prođe i da će sve biti po starom - odgovorio je Predojević.

Foto: Pink.rs/D. Tanasijević

- Televizija "Vesti" je za gotovo nedelju dana postala najgledanija kablovska televizija. Da li ste očekivali tako veliki uspeh kada je kanal startovao?

Iskreno, jesam. Uložili smo ogroman napor i mobilisali ogromnu publiku, koja voli da prati novi kanal kome se veruje. Jedini razlog da postojimo je da budemo najgledaniji, tako smo se dogovorili i uspeli smo u tome. Drago mi je što su gledaoci prepoznali naš trud i najbolje namere da sve što je važno saopštimo prvi - istakao je Srđan.

- Gledamo Vas u večernjem terminu posle 16 godina. Zbog čega ste se odlučili na takav potez i kako sada izgledaju jutra iz Vašeg ugla?

Najviše me raduje što sada sve jutarnje programe prespavam. Nadam se da su i dalje dobri, jer sam imao sreću da učestvujem u postavljanju skoro svakog od njih. Kolegama želim uspešan rad, ali ipak priznajem da je pravo i najvažnije televizijsko vreme večernji termin, koji mi sada savršeno odgovora - dodao je Predojević.

Foto: Pink.rs/D. Tanasijević

- Publika Vam se javlja putem Instagrama tokom emisije i postavlja pitanja. Koliko je za Vas važna interakcija sa gledaocima i da li se desilo da nemate odgovor na neko pitanje? Na osnovu čega birate teme i goste za svoju autorsku emisiju?

Mi u 20h analiziramo samo jednu temu, a gledaoci mogu da pitaju sve što požele i tako sami određuju temu programa. Ovo su prve televizijske vesti u koje se gledaoci javljaju tako što se predstave likom i imenom, i sva pitanja do sada su bila jasna, iskrena i precizna. Teme biramo zajedno, primili smo u radni odnos 14 mladih novinara, svi su fakultetski obrazovani i doneli su nam nov generacijski pogled na vesti. Iako prvi put rade na televiziji, Milica već izgleda kao najiskusniji reporter, a Sara potvrđuje da je rođena za ovaj posao. I ostali su se tako pozicionirali da svaku temu mogu da obrade na najprofesionalniji način, što me beskrajno raduje - ispričao je Predojević.

- Nedavno se desila zanimljiva situacija u Vašoj emisiji - gost je kinuo i rekao da je to alergija na Kosovski problem. Šta ste pomislili u tom trenutku?

Da je to istina, da ima mnogo tema na koje smo skoro svi alergični, ali se nadamo da će uskoro biti izmišljena i politička vakcina, koja će da reši mnoge probleme o kojima izveštavamo već više desetina godina - zaključio je Srđan.

Foto: Pink.rs/D. Tanasijević

AUTORSKU EMISIJU SRĐANA PREDOJEVIĆA MOŽETE PRATITI NA KANALU "VESTI" RADNIM DANIMA OD 20 DO 22 SATA!

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU! mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Autor: M. P.

#Srđan Predojević

#TV Vesti

#Uskrs

#Vaskrs