AKTUELNO

Sreća je ovaj put bila na njenoj strani!

Danas, na Vaskrs, gledaoci Pinka uživaće u sjajnoj zabavi koju su zajedno sa kolegama iz redakcije "Premijere" i gostima priredile voditeljke Tijana Prica i Bojana Lazić, sa kojima smo razgovarali o današnjem prazniku.

Foto: Pink.rs/D. Tanasijević

Bojana: Meni je svaki praznik asocijacija na nešto toplo, lepo, porodično. Godinama unazad ga proslavljam sa svojim sinom, a ovaj put će biti malo drugačije – nosimo farbana jaja na more, tako da ćemo na plaži imati to pobedničko jaje! Jedva čekam, bašse radujem.

Tijana: Tradiciju iz kuće, gde se uvek proslavljao svaki praznik, prebacila sam sada i na svoju porodicu, svoju decu. Uvek volim da napravim bogatu trpezu, lepo dekorišem,ukrasim u ovom slučaju jaja, i to ću učiniti pre nego što krenemo na put, a ovaj put idemo malo da odmorimo. Na odmoru ćemo se kuckati jajima i deci preneti šta zapravo znači taj dan.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Za današnje mlade žene i majke važe predrasude da nisu naročito vešte u kuhinji, a kako se vi snalazite?

Bojana: Mlade žene danas sigurno manje kuvaju, jer je drugačiji život, sve je mnogo brže, a i današnje žene uglavnom rade – nekada, kada su naše mame bile mlade, žene su uglavnom bile samo domaćice. Ja potičem iz prave domaćinske porodice, moja mama je ceo život radila i kuvala, tako da kada nešto hoćeš, to zaista i možeš. Ja volim da pripremim za svog sina ne možda svakog dana neki ručak, ali za praznik obavezno. Sada nismo u Beogradu, ali se zna kakvi su običaji. Sve radim onako kao da sam velika (smeh). Kao da imam mnogo iskustva, a nije da nemam – moje dete ima već dvanaest godina, eto toliko isto ja farbam jaja.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Tijana: Danas mlade devojke i žene vole da kažu da ne znaju da kuvaju, jer misle da su tada in. Ja volim da kuvam i da jedem, eksperimentišem u kuhinji, to mi je uživanje. Uglavnom kod nas za Veliki petak bude posna trpeza. Uđem na Gugl, zovem babu, pa mamu... Sada se zaista sve može naći na Guglu. Pre dve godine sam se jako bavila salvetama i ukrašavala jaja dekupaž tehnikom, treba vam samo jedno belance, četkica i salvetama oslikavate jaša jaja. Volim da kupim bela, da se boja bolje primi.

Odmerile ste snage u kuckanju jajima, čije je bilo jače?

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Bojana: Ja sam apsolutni gubitnik, ali to ne znači da moja godina neće biti pobednička!

Tijana: Na moru imaš više sreće, sigurno! Danas je tako ispalo, da sam ja pobedila!

Bojana: Znaš kako udari, ona bre ima svoje taktike (smeh).

Tijana: Volela bih da tu radost vidim i kod male dece, koja će porasti, to uzbuđenje na taj dan... Da se ne izgubi lepota ovog praznika. 

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Autor: D.T.

#Bojana Lazić

#Premijera

#Tijana Prica