AKTUELNO

Sve je drugačije u vreme korone!

Širom Srbije pravoslavni vernici danas proslavljaju Uskrs. Tako je i u domu pevačice Mire Škorić, koja se uvek trudi da ispoštuje sve običaje vezane za današnji praznik.

Foto: Kobra

Za portal Pink.rs Mira je otkrila kako će ove godine proslaviti Uskrs, ali i šta je za nju najveća radost.

Kao i svake godine, Uskrs ću provesti sa svojom porodicom. Za mene su najveći i najradosniji praznici Božić i Uskrs. Naravno, ranijih godina je sve bilo mnogo lepše... Korona koja nas je zadesila je mnogo toga promenila, nema druženja, ništa nije isto. Biću najsrećnija kad sve ovo prestane. Izgubila sam mnogo kolega, prijatelja, poznanika i mnogo ljudi koje poznajem su bili dugo po bolnicama. Mislim da smo se svi umorili od zebnje za svoje porodice, prijatelje. Želim da ovo što pre stane da se vratimo svojim normalnim životima - kaže Mira za Pink.rs.

Foto: Pink.rs/M. Stanković

Ona nam je otkrila da su u petak postili, kako običaji nalaži, te da je farbala jaja i uradila sve u skladu sa običajima.

Nema veće sreće i radosti kada je porodica na okupu na tako radostan i veliku praznik. Zdravi i srećni. Svi ti mali običaji čine ovaj dan mnogo lepšim i prisnijim, svečani ručak, a pre toga kucanje jajima, sve je to ono što nam donese osmeh na lice i što me raduje - iskrena je bila Mira.

Autor: Nemanja Vujčić

#Mira Škorić

#Uskrs

#Vaskrs