AKTUELNO

Hit izvođača pod imenom Hali Gali Halida svi pamte.

Kultni film "Mi nismo anđeli" mnogi, između ostalog, pamte i po hitu "Hajde da se drogiramo" koji izvodi izvođač pod imenom Hali Gali Halida. Ali, znate li ko se zapravo krije iza tog neobičnog pseudonima?

Iza tog pseudonima krije se - Goran Bare, frontmen grupe Majke. On je 1991. godine izbacio album "Vo-zdra" na kojem su se mogle pronaći parodije narodnjaka.

Iako je hit "Hajde da se drogiramo" zamišljen kao parodija, uzme li se u obzir Baretova teška životna priča koju je obeležila konzumacija teških droga, ova pesma dobija potpuno novu težinu.

Nedugo pre izlaska albuma "Vo-zdra" u saobraćajnoj nesreći poginuo je gitarista Majki, Marin Pokrovac, te još dva Baretova prijatelja, Goran Matošević Bratanac i Pavo Pap, što je Baretu veoma teško palo i bespovratno uticalo na bend Majke.

Bare je 1995. godine doživeo još jednu tragediju kada je izgubio suprugu Mirjanu koja se predozirala manje od godinu dana pošto su dobili sina Mirana. Bare je iste godine uspeo da se izvuče i ostavi heroin, mada mu se kasnije vraćao...

Foto: Printscreen Youtube

Osim "Hajde da se drogiramo", film Srđana Dragojevića obeležila je još jedna pesma sa Baretovog albuma, "Ne pitaj me zašto živim u kafani ja".

Autor: Pink.rs

#Film

#Goran Bare

#Pesma

'