AKTUELNO

Predrag Barnić (43), srpski ugostitelj koji u Beču drži poznati restoran, uhapšen je sa više od pet kilograma droge i oružjem, saznaje Kurir!

U njegovoj kafani, koja je jedna od najpopularnijih u glavnom gradu Austrije, održavale su se proslave i venčanja gastarbajtera, a ovde su nastupale i brojne estradne zvezde iz Srbije, među kojima i Radiša Trajković Đani, Dejan Matić...

Vest o hapšenju srpskog ugostitelja, inače rodom iz Smedereva, preneli su i austrijski mediji.

Policija je dugo sumnjala na gazdu da se bavi preprodajom narkotika. Potom su krenuli u akciju. Tajni agent policije se predstavio kao kupac i došao je u lokal s namerom da kupi kokain. Za to vreme ceo kraj bio je blokiran - navodi Hojte.

Srbin nije ni slutio šta mu se sprema.

Najpre su u restoran ušli muškarac i žena i saradnici, koji su poneli veću količinu kokaina. Potom je došao "kupac", kom je Srbin predao drogu, a u tom momentu su u lokal uletele specijalne jedinice austrijske policije Kobre - prenosi Hojte.

Potom je počela filmska potera. - Vlasnik restorana, kod kog se nalazio paket s kokainom, počeo je da beži. Popeo se na krov i pokušao da se otarasi droge. Bacio je paket, koji je završio završio u oluku - opisuju mediji dramatičnu policijsku akciju u Beču. Pored njega, u akciji su privedeni i njegovi saučesnici, muškarac i žena iz Crne Gore. - Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, "kalašnjikov", dva pištolja marke "glok i "bereta". Srbin se tereti za trgovinu drogom i oružjem, ali i za pretnje policiji - navodi Hojte.

Šokirani Srbi

Kako se saznaje, Srbi su šokirani hapšenjem ovog ugostitelja - Nisu ni slutili da je narko-diler i da se u njegovom lokalu prodaje droga. Ovo je mesto okupljanja i brojnih proslava ljudi iz cele bivše Jugoslavije. Neki strahuju da bi mogli biti dovedeni u vezu s tim. Veliki broj Srba, ali i poznatih ličnosti iz sveta estrade, sporta, biznisa i glume, posećuje ovu kafanu. Kod njega je nastupalo pola naše estrade.

Foto: Andrej Nihil

Pevač Dejan Matić potvrdio je da je nastupao u restoranu uhapšenog ugostitelja!

- Privatno smo jako dobri, čuo sam šta se desilo i baš mi je žao zbog toga. Znam ga kao čoveka koji ako nekome nije mogao da pomogne, nije mu ni odmogao - rekao je popularni pevač. Ostali pevači nisu se javljali na pozive.