AKTUELNO

Na ovaj način odao počast pokojnom ocu!

Milenko Mandić Manda ubijen je u hotelu "Interkontinetal"  15. januara 2000. godine, zajedno sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Draganom Garićem. Posle više od dve decenije, Mandin sin Aleksandar objavio je knjigu „Bilo jednom u Beogradu“ i kroz brojne anegdote, ispovesti i do sada neobjavljene fotografije oživeo sećanja na to vreme.

Foto: Instagram.com/alka_manda

Aleksandar je želeo da se kroz pisanu reč zahvali svom ocu na odrastanju ispunjenom ljubavlju i srećom, a čitaocima približi život ovog beogradskog biznismena i njegovih najbližih prijatelja, među kojima su bili i Željko Ražnatović, Slavko Mijović, Dragan Joksović... Knjiga „Bilo jednom u Beogradu“ koju možete pronaći na kioscima širom Srbije predstavlja svedočanstvo jednog vremena, neiskvarenog prijateljstva i prerano završenih života.

- Opisan je njegov život- kako je stvarao, upoznavao prijatelje, kako je napravio imperiju bez droge, kocke, cigareta, goriva... Kada tako kažem, pitate se da li je imao čarobni štapić, pa eto nije. Knjiga sadrži i dosta fotografija iz tog vremena, koje bukvalno nigde nećete naći – kaže Aleksandar.

Foto: Instagram.com/alka_manda

- Manda je bio čovek iz naroda. U tom njihovom društvu je bio centarfor, kako ja volim da kažem. Duša od čoveka – priča Aleksandar.

- Imao sam sve. Šta sam poželeo, bilo mi je stvoreno. Bukvalno mi je skidao zvezde sa neba. Živeo je da ugodi svima, pa čak i nekom nepoznatom, a kamoli meni– otkriva Mandin sin.

Foto: Instagram.com/alka_manda

Nakon tog kobnog januarskog dana, davne 2000-te godine, ništa nije bilo kao pre. Tri porodice su ostale potpuno uništene, a petnaestoro dece je ostalo bez očeva. I danas, posle više od dve decenije, ništa nije kao pre, ali jedno je sigurno – da uspomene na ove žestoke momke nikada neće izbledeti.

Autor: M.K.