AKTUELNO

Tuga!

Glumac Damjan Diklić preminuo je danas u 40. godini, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović koja se oprostila od njega.

Foto: Printscreen YouTube/Dijamant

- Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične muzike, kreativno biće, dobar i veran drug. Damjan je igrao mnoštvo uloga na francuskom i srpskom jeziku, tečno je govorio makedonski. Uspeh je, između ostalog, ostvario i u ulogama u predstavi "Joue dans Complicités" koju je, pune četiri godine, igrao u Belgiji i Francuskoj i na turnejama u Italiji i Srbiji, kao i u predstavi "Beogradska trilogija" Teatra levo u Beogradu. Damjan je bio duhovit i nežan, pametan i svojeglav, samostalan, avanturista, umetnik posebne vrste. Njegovim preranim odlaskom izgubili smo iskrenog, hrabrog čoveka, koga nećemo zaboraviti. Tugujemo danas svi uz Anu, Backa i Janu, uz celu porodicu u Francuskoj, Srbiji i Makedoniji, uz njegove prijatelje i poštovaoce, kao ljudi koji smo imali sreću da nam Daki dotakne život. Vidimo se, lepi druže naš - napisala je ona na svom Fejbuku.

Foto: Medija Centar Beograd

Podsetimo, Damjan Diklić živeo je sa Daunovim sindromom i bio veliki podstrek za sve sa tim problemom. Igrao je u predstavi "Beogradska trilogija" Biljane Srbljanović u ulozi beskućnika. Obožavao je muziku, a omiljeni pevač mu je bio Zdravko Čolić.

Shvatio sam da želim da se bavim glumom kad sam bio mali. Prvi put sam glumio u pozorištu kod Ljubice Beljanski, a glumio sam u Francuskoj i u Belgiji, gde sam igrao mađioničara - pričao je svojevremeno Damjan.

Autor: P.R.