AKTUELNO

Evo šta je razlog!

Pevač Adil Maksutović i Đulkica Sakić, ćerka pokojnog folk pevača Sinana Sakića, žestoko su se posvađali oko nacionalne pripadnosti.

Naime, Adil je nedavno na svom Instagramu profilu čestitao Svetski dan Roma i kao romsku legendu naveo pokojnog Sinana, što je Đulkici zasmetalo, pa je morala da reaguje.

- Sakić i Šaulić porodice potiču od muslimana starosedelaca Loznice. Sinan nikad reč romskog nije znao niti zna bilo ko od nas i moj otac nema romsko poreklo, poručila je Đulkica Adilu, koji joj je ubrzo i odgovorio.

- Draga Đulkice, nacionalnost nije isto što i veroispovest. Naciju određuje genetika, mentalitet, tradicija, fizionomija i na kraju subjektivni osećaj pripadanja nekom narodu. Ni Džej nije govorio romski jezik, ali u njegovoj porodici se održao duh i tradicija najveselijeg i najmuzikalnijeg naroda, čega se on nikad nije odrekao - napisao je pevač.

Maksutović je pokušao da Sinanovoj ćerki objasni da nije hteo da uvredi njenog pokojnog oca, ali je nju to još više iznerviralo.

Foto: Instagram.com/adilmaksutovic

Tužno je da neko ko je proveo toliko vremena sa Sinanom nema pojma ko je i šta je bio. Adil nam je dolazio u kuću, a sad tvrdi da je Sinan ono što nije. Poštujem Adila, ali ova njegova izjava mi je dvolična. Moj otac nije mogao da se odrekne nečega što mu nikad nije pripadalo, a to je romsko poreklo. Ne znam zašto je uopšte bilo kome bitna nacionalnost. Mom tati to nije bilo bitno. Njega je bolelo uvo ko je i šta je. Pevao je za sve ljude. On je prvi put u emisiji kod Milomira Marića, posle 40 godina karijere, rekao da nije Rom. Nije ga bilo briga da objašnjava ko je i šta je. Ili si čovek ili nisi - rekla je Đulkica za medije, pa se dotakla i sahrane Džeja Ramadanovskog.
Koliko sam ja čula, oni su Džeja sahranili kao muslimana, a on to nije bio. Čovek je za života bio pravoslavni Rom i slavio Svetu Petku - završava Sakićeva.

Foto: E-Stock/Konstantin Bačetić, Miliš Rafailović

Autor: P.R.

#Adil Maksutović

#Džej Ramadanovski

#Sinan Sakić

#Đulkica Sakić