AKTUELNO

Danas je sve rešeno!

Današnje suđenje glumcu Banetu Vidakoviću, zbog droge koja je pronađena kod njega i njegovog prijatelja Ilije Marković prošle godine u julu, završeno je u Višem sudu u Beogradu.

Sud je danas zakazao objavljivanje prvostepene presude. Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine. Na današnjem suđenju Vidaković i Marković iznosili su završne reči, a presuda će biti danas.

Branilac Ilije Markovića rekla je da se uzme u obzir prilikom izricanja kazne da je pomagao policiji i da je otac maloletne dece.

Glumac je pristigao u Viši sud u Beogradu!

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Kako saznajemo presuda je izrečena, on je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara koju je dužan da plati u roku od godinu dana.

- Smatram da Marković treba samo delimično da bude kažnjen, za drogu koja je pronađena ispod njegove hirurške maske, kao i da bude pušten iz pritvora do pravosnažne presude - rekla je njegova advokatica, što je tužilac odbio.

Branioci glumca istakli su da je droga koja je kod njega pronađena bila za ličnu upotrebu, jer je on dugogodišnji heroinski zavisnik.

- Drogu je koristio jer je upao u životnu krizu iz koje je sad izašao - rekao je advokat, a Vidaković je sudu priložio i lekarski nalaz na kom se vidi da je posećivao psihijatra, jer je dobrovoljno išao na lečenje od zavisnosti od heroina.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Autor: M.M.

#Branislav Bane Vidaković