AKTUELNO

Već se konsultovala sa stručnjacima.

Ana Nikolić planira da u budućnosti rodi još jedno dete i svojoj ćerki podari brata ili sestru. Zbog toga je pevačica nedavno posetila jednu prestižnu kliniku u Beogradu kako bi se raspitala o procesu krioprezervacije, odnosno zamrzavanja jajnih ćelija.

Otkako je postala majka, Ana se, kako i sama kaže, promenila iz korena. Ta uloga ju je omekšala, postala je brižljivija, a pazi i o svakom detalju kada je u pitanju njena naslednica koju je dobila u braku sa Stefanom Đurićem Rastom. Ana je priznala prijateljima da bi volela da u bliskoj budućnosti dobije još jedno dete jer joj majčinstvo prija, a želi i da devojčici podari brata ili sestru kako ne bi odrastala sama. Ipak, kako trenutno nije u emotivnoj vezi, nema mogućnost da želju ostvari, zbog čega se raspitivala o sve popularnijem procesu zamrzavanja jajnih ćelija.

Foto: Instagram.com/ananikolicofficial

Popularan metod 

Na ovu odluku se u poslednjih nekoliko godina odlučuje sve više žena koje žele da odlože potomstvo, kako zbog karijere, tako i zbog drugih okolnosti, poput ne pronalaska adekvatnog partnera. Dobro je poznato da se s godinama plodnost smanjuje, pa je samim tim šansa za trudnoću manja, a krioprezervacija je jedan od izbora koji nudi da i u kasnijim godinama postanu majke.

Naime, jajne ćelije se zamrzavaju na temperaturi od minus 196 stepeni Celzijusa i skladište u specijalne kontejnere sa tečnim azotom, gde se čuvaju sve do momenta kada žena odluči da želi da rodi dete. Tada se koriste zaleđene jajne ćelije i kreće se u proces vantelesne oplodnje.

Iako pevačica još uvek nije donela definitivnu odluku, izvor blizak njoj kaže da je dosta čitala o tome na internetu, kako sam proces izgleda, iskustva parova. Ona je takođe i posetila jednu kliniku u prestonici koja se bavi time i konsultovala se sa stručnjakom. Ana je, kaže sagovornik, još uvek neodlučna kada je u pitanju krioprezervacija, ima neke nedoumice, posebno jer je već prešla 40. godinu, a ženama se preporučuje da to urade do 36. godine. Ipak, stručnjaci su joj rekli da imaju iskustva i sa ženama u petoj deceniji i da je proces vantelesne oplodnje bio uspešan, te da nema razloga za brigu jer nauka napreduje iz dana u dan.

Foto: TV Pink Printscreen

Pristupačna cena

Inače, cena ove usluge zavisi od klinike, a u proseku se kreće od 1.500 do 2.500 evra po godini čuvanja zamrznutih jajnih ćelija.

Podsetimo, pevačica je prvo dete rodila 2017. godine, a iako se spekulisalo da ne želi više dece, nedavno je za Pink.rs izjavila da planira da proširi porodicu. Ana je tada pričala o svojoj ćerki i koliko vodi računa da je sve oko nje čisto, a potom rekla da sa drugim detetom neće biti takva.

- Ona se rodila malo ranije, prvo mi je dete, bila je tolika sterilnost, ona je za tri godine jednom bila bolesna, toliko je čuvam. U moju kuću se ulazi sa maskom i natikačama i pre kovida, retko ko nam dolazi i inače, a sad pet puta više. Sad, kad budem imala drugo dete sa nekim dečkom, neću biti tako sterilna - rekla je Ana.

Autor: M.K.