AKTUELNO

Ovo je njena priča!

Nekadašnja glumačka zvezda bivše Jugoslavije Merima Isaković juče je, posle nekoliko decenija, javno optužila svog kolegu Branislava Lečića, da ju je seksualno napastvovao davne 1978. godine kada je imala svega 18, a Lečić 22 godine, što je ponovo uzburkalo domaću javnost. Ona je u svojoj potresnoj ispovesti za jedan nedeljnik do detalja ispričala šta se desilo pre više od četiri decenije u glumčevom stanu, a užasavajući detalji uznemirili su javnost.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Printscreen YouTube/KlasikTV

Merima je, inače, rođena 1959. godine, svojevremeno je važila za jednu od najlepših Jugoslovenki, a do svoje dvadeset prve godine snimila filmove "Ljubav i bes", "Jovana Lukina" i "Neka druga žena". Karijera joj je naprasno prekinuta 1980. godine, pošto je doživela tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je ostala invalid, a kako danas izgleda pogledajte u nastavku:

Foto: Instagram.com/dr_merima_isakovic

Danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom.

Radim kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog (u ovo vreme online) ili superviziram studente-interniste koji su na kliničkoj praksi. Koristimo Zoom, Facetime ili Viber, u zavisnosti šta klijentima najviše odgovara. Radim iz moga stana tako da je moje razmaženo kučence stalno sa mnom. Ponekad viri u ekran i klijenti to jako vole da vide. Tek joj je pet ipo meseci. Zove se Luna, a ja je treniram da bude terapeut-kučence. Predivna je, blage naravi, svi je u naselju znaju i vole. Nekoliko večeri u nedelji i svakog vikenda provodim divno vreme sa mojom decom: sinom i snajom. Često dovedu svoje bliske prijatelje pa onda kuvamo, družimo se, pričamo. Toga nikad dosta - kazala je ona za "Serbian Times".

Foto: Instagram.com/dr_merima_isakovic

- Srećom sam okružena okeanom, pa moja velika terasa kao da visi nad talasima. Kako sam sada stalno u stanu, imam vremena da se igram sa cvećem pa su saksije sve u krug oko terase. Posadila sam dosta cveća i minijaturnog voća, koje mi miriše na naše gorje i primorje, kao na primer: bugenvilije, ruže, magnolije, kamelije, smokve, a onda ono koje miriše na moj Novi Zeland: fidjoa, lime, crvena pomorandža, ruzmarin, bosiljak. Kada ne radim, ili u pauzi između seansi, igram se baštovanluka. Pričam sa cvećem, a sa voćkama pupoljcima. Neizmerno volim talase i ptice, taj neposredni miris mora. Kao da živim harmoniju prirode. Ponekada nam uplovi porodica delfina. Prekoputa terase je maleno poluostrvo sa krošnjama punim ptica. Do prošle godine sam mnogo radila, od ranog jutra do kasno u noć. Koliko god da je u mom stanu divno, dešavalo se samo da prespavam od ponoći do pet, šest ujutru, pa onda na kliniku. Od 2013. do 2019. godine sam letela skoro svakog vikenda do Kambere u moju prvobitnu kliniku. Godinama sam živela između dva gradića koja volim: Kambera koja je na jezeru u kontinentlnom pojasu planina, u brdima dva sata vožnje od tri velika skijališta, a Zlatna Obala kao tanki pojas priljubljen uz samu plažu nepreglednog okeana. Kontrasti. Divni i dramatični - dodala je ona.

Foto: Instagram.com/dr_merima_isakovic

Ona je u Beogradu živela do 1996. godine, a zatim je odlučila da napusti Srbiju.

- Glumu sam upisala kada mi je bilo sedamnaest godina. Otišla sam na prijemni i bila primljena, mada sam želela da studiram i medicinu. Pre saobracajnog udesa, osamdesete, spremala sam se za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Glumu sam pocela studirati u klasi Ognjenke Milicević, ali sam posle snimanja filma "Ljubav i bijes" prešla u klasu profesora Milenka Maričiča. Moji najdraži prijatelji bili su Žarko Laušević, Enver Petrovci i Boris Komnenić. Prvu filmsku ulogu dobila sam sedamdeset i sedme u filmu "Ljubav i bes". Žarko i ja smo dobri prijatelji još od Akademije, među nama je uvek postojao neki fluid - kazala je ona jednom prilikom.

Autor: D.T.

#Branislav Lečić

#Merima Isaković